Welke bezwaren worden regelmatig tegen franchising naar voren gebracht?

Het komt voor dat dubieuze franchisegevers profiteren van mensen die heel graag een eigen bedrijf willen beginnen en deze onredelijke contracten aanbieden. De franchisenemer moet bijvoorbeeld bij de start een veel te hoge entreevergoeding betalen of direct al een grote partij goederen afnemen, terwijl twijfelachtig is of men die goederen wel kwijt kan raken.
Anderzijds komt het ook wel voor dat een franchisegever, erop gebrand snel uit te breiden, franchisenemers accepteert die eigenlijk niet geschikt zijn. Bijvoorbeeld omdat ze geen ondernemerskarakter hebben of de aanloopkosten niet kunnen betalen. Een goede, verstandige en betrouwbare franchisegever laat zijn franchisenemers eerst een zorgvuldig opgestelde werving en selectieprocedure doorlopen voor hij ze accepteert.
Veelgehoorde kritiek is ook het feit dat het succes van franchiseformules eraan heeft bijgedragen dat winkelcentra en A1 winkelgebieden sterk op elkaar zijn gaan lijken, met allemaal dezelfde winkels. Dit maakt volgens sommige criticasters het winkelen minder aantrekkelijk.