Wat is Master Franchising?

Voor de expansie van een franchiseformule naar andere landen en/of werelddelen wordt vaak gekozen voor de samenwerking met een zogenaamde Master-Franchisenemer. Het doelgebied wordt hierbij opgesplitst in een aantal regio's (bijvoorbeeld landen) die elk een eigen franchisegever (de Master-franchisenemer) hebben. Deze Masters wijzen vervolgens weer franchisenemers toe binnen zijn of haar regio.
Als Master-franchisenemer bent u verantwoordelijk voor de uitrol van desbetreffende franchiseformule in bijvoorbeeld Nederland. U wordt hierin ondersteund door de oorspronkelijke franchise organisatie, veelal vanuit hun hoofdkantoor in het land van herkomst of in sommige gevallen een Europees hoofdkantoor.
Voor het verkrijgen van de Master-franchise rechten van een franchiseformule dient u veelal te beschikken over een ruime ervaring in ondernemerschap en/of binnen desbetreffend vakgebied. Daarnaast is een toereikende investeringsruimte benodigd en worden er veelal lange termijn contracten afgesloten (minimaal 10+ jaar).
Overzicht van formules die een Master-franchise aanbieden