Managementsite netwerk

InnovatiefOrganiseren.nl

Forum slimmer werken en sociale innovatie

Blogt over innovatief organiseren, slimmer werken en sociale innovatie.


ontwarren chaos

Hoe AI de consultancybedrijven uitdaagt

De impact van AI op het werk van adviseurs
Leon Dohmen InnovatiefOrganiseren.nl
2
0
0
Alle artikelen

Recente reacties

Reactie op

Hebben we de manager eigenlijk nog wel nodig?

Dank voor je reactie, Leon. Ik denk daarop het volgende:
1. het is een misverstand dat zelforganisatie of zelfsturing geen leiding of sturing kent. In tegendeel: de sturing vanuit je mede-teamleden is waarschijnlijk strenger en invloedrijker dan vanuit een functie.
2. ook is het m.i. een misverstand dat organisatie een gezamenlijk belang dienen. In tegendeel: ze dienen meerdere belangen tegelijk, en dit reduceren tot 1 gezamenlijk belang is daar een miskenning van.
3. anarchie, chaos en machtsmisbruik zijn niet voorbehouden aan niet-gereguleerde omgevingen. In tegendeel: ze tieren ook welig in gemanagede organisaties. Dan is het handig om afspraken met elkaar te maken, maar de vraag is: wie bepaalt dat?
Ben Kuiken
Auteur
Reactie op

Hebben we de manager eigenlijk nog wel nodig?

Ik denk dat er altijd iets of iemand dient te zijn dat/die zorgt voor doelbinding en het dienen van het gezamenlijk belang. Hoe we dat noemen (manager?) is niet belangrijk.

Toen internet opkwam was de belofte dat het een soort Utopia zou worden. Regels waren niet nodig en iedereen was gelijk. Maar kijk eens wat een puinhoop het is geworden. Anarchie, chaos en machtsmisbruik vieren hoogtij. Een inhaalslag via wetten en regulering moet dan weer enigszins orde op zaken stellen. In dit geval door overheden. Overheden als de managers van het internet.....
Leon Dohmen
Pro-lid
Reactie op

De organisatie 'is de beste uitvinding ooit'!

Harari schrijft in zijn boek Homo Sapiens dat het succes van de mens verklaard kan worden door zijn vermogen om de krachten te bundelen onder een idee, een mythe, zoals de organisatie, een land, of een geloof. Ook al hebben wij niet de scherpste tanden, kunnen wij niet het hardste rennen of het beste klimmen, dat vermogen maakt ons haast onoverwinnelijk. De keerzijde daarvan is wel dat we in die mythe gaan geloven, en daardoor de gekste dingen doen (denk aan oorlogen voeren over een stukje land).
Ben Kuiken
Pro-lid
Reactie op

Organiseren is een werkwoord

Hoi Ben,

Semler heeft wel meer geroepen/gezegd dat niet klopt. Dat blijkt ook uit onderzoek naar de veerkracht van grote organisaties hier op managementsite gepubliceerd:
https://www.managementsite.nl/veerkracht-grote-organisaties-1
Leon Dohmen
Pro-lid
Reactie op

Innovatief organiseren? Eh...

Dank voor je commentaar, Hans. Maar Senseo en de CD? Dat zijn toch wel voorbeelden met een enorme baard, daar kun je echt niet meer mee aankomen, Hans. En de vertaling naar organiseren gaat mank, want werk is geen product, maar veel meer een beleving. Hoe ervaar je je werk? En ik ben bang dat veel programma's om het werk 'beter te maken' eerder bijdragen aan de burn-out epidemie dan dat het helpt.
Ben Kuiken
Auteur
Reactie op

Innovatief organiseren? Eh...

Iedereen die zich wel eens in innovatie heeft verdiept of bij innovatie-projecten betrokken was weet: die gaan nogal eens radicaal fout, zijn vaak minder profijtelijk, maar soms maak je een klapper ...
Bij innovatie is het eigenlijk niet het doel om vreselijk innovatief of creatief te zijn, maar om iets te bedenken waar (meestal) klanten zo blij van worden dat ze jou grif betalen. Neem de Senseo met de pads of de CD.
Vertaald naar organiseren: de klanten van het organiseren zijn de medewerkers en die verdienen volgens de WRR 'beter werk' (zie rapport: Het betere werk, De nieuwe maatschappelijke opdracht). En voor een nieuwe opdracht is innovativiteit nodig: dus innovatief organiseren om werk beter te maken. Een soort vaccin tegen de burn-out epidemie.
L.J. Lekkerkerk
Lid sinds 2019
Reactie op

Wat een AI-systeem zo anders maakt

Mooie uitleg, Leon!
Ben Kuiken
Pro-lid
Reactie op

Innovatief organiseren krijgt een doorstart

Prima initiatief!
Deed me denken aan dit boek (vanwege de titel):
https://www.managementboek.nl/magazine/recensie/12458/innovatie-f-organiseren-manpo700
L.J. Lekkerkerk
Lid sinds 2019
Reactie op

Sociale innovatie is effectiever dan technologische innovatie!

Wat gek dat niemand hier op reageert. Terwijl de SER in opdracht van de ministeries van SZW en EZ momenteel (januari 2021) uitzoekt hoe sociale innovatie in de praktijk toegepast kan worden. Om het bedrijfsleven te versterken direct na coronacrisis . Ook de EU schijnt dit te willen en heeft blijkbaar middelen klaar liggen.
Wie wil en kan ons helpen hier betere in samen te werken.
Zie ook http://samenondernemen.nl/samen-sociaal-innoveren-zorgt-voor-vernieuwend-draagvlak/
wouter jansen
Reactie op

Overschatting van het belang van leiderschap en de maakbaarheid van succes

Ik ben eens met het artikel mooie verwoord en is inderdaad herkenbaar, omdat bij definitie je niet kan voorspellen dat je door leiderschap te stimuleren in je organisatie het juiste effect en je de beoogde resultaten gaat behalen. Wat ik wel zie en ervaring mee heb, is dat leiderschap een soort tool is die je kunt inzetten op bepaalde momenten en in bepaalde teams met het doel om beter samen te werken. Neem als voorbeeld: Vaak komt het voor dat in teams die al jaren bij elkaar zitten en hetzelfde werk doen "vastgeroeste teams", de procedures volgen en niets veranderen, omdat ze de controle over het proces niet willen verliezen. Juist door in zo'n team leiderschap te stimuleren helpt mensen om de doorontwikkeling te maken. Gek genoeg doen ze dat zelf al, alleen door gebrek aan leiderschap delen zij geen informatie met elkaar hoe het beter kan, door angst om zelf niet meer van toegevoegde waarde te zijn, door dat ze slecht met elkaar communiceren, door eigenbelang. Dit zijn de barrières die leiderschap moet breken en anderen het vertrouwen moet geven om van elkaar te leren en kennis en informatie met elkaar te delen, met een doel voor ogen synergie bereiken. Niet gelijk hebben, maar gelijk krijgen, op een positieve manier bijdragen door participerende leiderschap. Dit kan in alle lagen van de organisatie. Leiderschap is niet lijstje, maar verantwoordelijkheid nemen en dragen.
Alexander Rivera