Stress hanteren en burn-out voorkomen

Cover stories

In het dagelijkse werk blijkt stress velen te teisteren. Hoe stress hanteren, een burn-out voorkomen en de werkdruk beheersen. Zie onze kennisbankpagina Burn-out, stress, werkdruk. Hier volgt een compact overzicht van deze pagina.

 Burn-out

Burn-out, stress, overbelasting, mentaal verzuim, afhaken, ziek van het werk.... Wat is het? Wat speelt er? Wat zijn de oorzaken? Wat kan helpen?

  • Herken de symptomen van stress en burn-out: cynisme, afhaken, oververmoeidheid, verbetenheid, ongeduld, agressie, afhaken, mentaal verzuim of juist doorrammen. Herstel begint met zelfinzicht.
  • Werkdruk, overbelasting, onmacht, crisis. Zoek het dan in 'gas terugnemen & overzicht krijgen'.
  • Pesten op het werk, a-collegiaal gedrag, slechte relatie met de leiding. Wat te doen? Assertiever reageren en aanspreken op gedrag helpen soms.

Meer informatie, zie Burn-out, stress, werkdruk.

Burn-out: herstellen en voorkomen

Drie stappen

  1. De behandeling van burn-out  begint met zelfinzicht d.w.z. het herkennen van de symptomen van burn-out en stress. Dit klinkt simpel maar velen blijven, tegen beter weten in, door rammen. 'Burn-out, ik? Onzin!'
  2. Vervolgens zijn de oorzaken van de klachten aan de beurt.
  3. In de derde plaats gaat het om het herstellen en voorkomen van burn-out. Bijvoorbeeld door tijdiger op de rem te trappen of de balans werken - leven beter in de gaten te houden.

Voor meer info zie ook Work-Life Balance. Een goede balans tussen spanning en ontspanning helpt burn-out voorkomen.

Ziekmakende organisatie

We moeten onder ogen zien dat sommige organisaties een ziekmakend effect hebben; zie Verwaarlozing en Organisatierot. Soms is de rot stevig verankerd in een destructief interactiepatroon. Dan is het 'opstappen en een andere baan zoeken'.

Werkdruk, oorzaken & tips

Werkdruk leidt lang niet altijd tot Burn-out. Wel is het zaak tijdig signalen van toenemende stress te herkennen en er wat aan te doen. Hier volgen de belangrijkste oorzaken van werkdruk, telkens met enkele tips.

Werkdruk verminderen

Hoe werkdruk verlagen:

  • Welkom in de nieuwe werkelijkheidAls u iets aan werkdruk wilt doen moet u stoppen met het wijzen naar anderen. De wereld om u heen gaat zich niet aan u aanpassen.
  • Vier elementen van een gezonde werkdruk. Meer werk in minder tijd proppen werkt niet. Hoe dan wel?

Meer weten? Zie Burn-out, stress, werkdruk.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Willem Mastenbroek
Auteur
27 oktober 2022

Bijna twee op de drie werknemers (62%) in Nederland heeft last van stress door werk. Meer dan 76% van de werknemers in Nederland vindt geestelijke gezondheid belangrijk voor hun algehele welzijn

Dit blijkt uit de achtste editie van het Cigna 360 Global Well-Being rapport, een onderzoek dat de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld in kaart brengt. Hoewel dit aantal in Nederland iets lager ligt dan het Europese gemiddelde (77%), is de uitkomst van het rapport zorgelijk.

Ruim 76% van de Nederlandse respondenten geeft aan emotioneel welzijn en het omgaan met stress belangrijk te vinden. In het nieuwste rapport,'Uitgeput door werk – de werkgeverskans 2022', wordt er een alarmerend beeld geschetst van het geestelijke welzijn van werknemers. Jongere werknemers (18-24 jaar) hebben de meeste stress (91%) en ervaren symptomen van burn-outklachten (98%).

Tja, wat doen we daaraan! Het begint met het onderkennen en serieus nemen.

Meer over Work-Life Balance