Iemand aanspreken doe je zo

Cover stories

Voel jij je ook wel eens onmachtig over onfatsoenlijk of onhandig gedrag om je heen dat maar gewoon getolereerd wordt? Alsof het ‘normaal’ is geworden?

 Zit jij wel eens met kromme tenen in een vergadering omdat één van je collega’s tijdens het overleg op zijn mobiel de mail bijwerkt? Of omdat twee andere collega’s een bondje vormen en alleen nog maar kritisch zijn, eigenlijk over alles? Misschien zeggen jouw medewerkers juist niets in de vergadering, maar lopen ze op de gang uitgebreid te klagen? Of heb je een collega die regelmatig roddelt over anderen zonder het tegen hen zelf te zeggen? Wellicht stoor je je aan mensen die hun afspraken niet nakomen, racistische grapjes maken of consequent te laat komen? Het zijn actuele voorbeelden uit de ‘top 15 ongewenst gedrag op de werkvloer’

Aanmelden met Google Aanmelden met Linkedin

Of aanmelden met e-mail:

Door je betaalgegevens door te geven en deze betaling te bevestigen, geef je (A) ManagementSite en Stripe (onze betaaldienst) en/of PPRO, zijn lokale dienstverlener, toestemming om instructies naar je bank te verzenden om het bedrag van je rekening af te schrijven, en (B) geef je je bank toestemming om het bedrag van je rekening af te schrijven conform deze aanwijzingen. Als onderdeel van je rechten kom je in aanmerking voor een terugbetaling van je bank conform de voorwaarden van je overeenkomst met de bank. Je moet terugbetalingen binnen acht weken claimen vanaf de datum waarop het bedrag is afgeschreven van je rekening. Je rechten worden toegelicht in een overzicht dat je bij de bank kunt opvragen. Je gaat ermee akkoord meldingen te ontvangen voor toekomstige afschrijvingen tot twee dagen voordat deze plaatsvinden.
Ineke Werkman
Mooi artikel Gytha, dit is denk ik waar we voor staan; onze binnenwereld meer expliciet maken vanuit je eigen behoefte en dan samen onderzoeken waar ieders eigen verantwoordelijkheid ligt.
Dhian Sioe Lie XS
Dankje voor deze mooi uitgewerkte leidraad voor een kritische interne dialoog Gytha. En volledig mee eens Ineke dat het tijd is voor aandacht voor onze binnenwereld. Zonder daar je eigen verantwoordelijkheid voor/in te nemen, is géén zelfsturing binnen open organisatiesystemen mogelijk. En blijft de menselijke maat in organisaties achter de horizon liggen.
Weten hoe je feedback geeft, het ook kunnen, willen en durven blijkt in de praktijk nog niet vanzelfsprekend te leiden tot het uitspreken van feedback. Bijzonder hoe dit fenomeen zich dagelijks blijft aandienen. Schijnbaar zitten er toch vanuit de eigen binnenwereld aspecten als angst, onzekerheid, onvoldoende geloof in verandering in de weg. Dank voor het artikel Gytha!
Dank voor jullie mooie samenvattingen Rob, Dhian en Ineke. Aanspreken begint inderdaad bij jezelf en gaat over samen doen.

Meer over Gedragsverandering