Iemand aanspreken doe je zo

Cover stories

Voel jij je ook wel eens onmachtig over onfatsoenlijk of onhandig gedrag om je heen dat maar gewoon getolereerd wordt? Alsof het ‘normaal’ is geworden?

 Zit jij wel eens met kromme tenen in een vergadering omdat één van je collega’s tijdens het overleg op zijn mobiel de mail bijwerkt? Of omdat twee andere collega’s een bondje vormen en alleen nog maar kritisch zijn, eigenlijk over alles? Misschien zeggen jouw medewerkers juist niets in de vergadering, maar lopen ze op de gang uitgebreid te klagen? Of heb je een collega die regelmatig roddelt over anderen zonder het tegen hen zelf te zeggen? Wellicht stoor je je aan mensen die hun afspraken niet nakomen, racistische grapjes maken of consequent te laat komen? Het zijn actuele voorbeelden uit de ‘top 15 ongewenst gedrag op de werkvloer’

Aanmelden met Google Aanmelden met Linkedin

Of aanmelden met email:

Ineke Werkman
Mooi artikel Gytha, dit is denk ik waar we voor staan; onze binnenwereld meer expliciet maken vanuit je eigen behoefte en dan samen onderzoeken waar ieders eigen verantwoordelijkheid ligt.
Dhian Sioe Lie XS
Dankje voor deze mooi uitgewerkte leidraad voor een kritische interne dialoog Gytha. En volledig mee eens Ineke dat het tijd is voor aandacht voor onze binnenwereld. Zonder daar je eigen verantwoordelijkheid voor/in te nemen, is géén zelfsturing binnen open organisatiesystemen mogelijk. En blijft de menselijke maat in organisaties achter de horizon liggen.
Rob Bongaerts
Lid sinds 2019
Weten hoe je feedback geeft, het ook kunnen, willen en durven blijkt in de praktijk nog niet vanzelfsprekend te leiden tot het uitspreken van feedback. Bijzonder hoe dit fenomeen zich dagelijks blijft aandienen. Schijnbaar zitten er toch vanuit de eigen binnenwereld aspecten als angst, onzekerheid, onvoldoende geloof in verandering in de weg. Dank voor het artikel Gytha!
Gytha Heins
Auteur
Dank voor jullie mooie samenvattingen Rob, Dhian en Ineke. Aanspreken begint inderdaad bij jezelf en gaat over samen doen.

Meer over Gedragsverandering