Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Prima verhaal, heel herkenbaar. De uitdaging zit in de balans tussen prestatiegerichtheid en leren van fouten door reflectie. Maar idd ook leiderschap, relaties bouwen, etc.

‘Verantwoordelijkheid stimuleren en continu werken aan betere prestaties.’

Wie wil niet weten hoe dat werkt? En dan niet in theorie maar in de praktijk. In dit interview krijgt het ‘Sturen op Verantwoordelijkheid’, concreet en praktisch, handen en voeten met tal van glasheldere voorbeelden.

Het meest opvallend vind ik dat het ontwikkelen van de eigen verantwoordelijkheid van de mensen heel goed kan samengaan met ferm, duidelijk en soms zelfs autoritair leidinggeven.

Ik schrijf ‘kan samengaan’. Misschien is ‘moet samengaan’ wel beter uitgedrukt.

Simon en Toon, mijn dank voor deze lessen in leidinggeven.

Prachtig om ‘high performance culture’ zo sterk en concreet toe te passen

Elke gelijkenis met het boekje ‘Prestatiecultuur als basis voor succes’ van Charles van Commenee berust op louter toeval. Of geldt …………..Wie kan delen, is zeker in staat te vermenigvuldigen………?

Goed verhaal, leuk om te lezen.

“Het gaat niet om relaties managen, maar om interesse te tonen, de ander te willen leren kennen. “‘ Het gaat niet alleen om kennen, maar vooral om erkennen. Erkenning van de mens en niet alleen van de voetballer.

[…] ‘Excuses zijn zinloos want dan hoef je niet meer te evalueren’ In gesprek met PSV-directeur Toon Gerbrands over continu leren en prestaties verbeteren Simon van der Veer […]

Weer ontzettend leerzaam ,Topsport en Topmanagement is ook vooral lef hebben om
je zelf en andere slim en resultaatgericht leuk uit te dagen.

Mensen management is vooral slimme oprechte eerlijke verbindingen maken en kennis durven delen. ( Iets wat je deelt gaat zich weer vermenigvuldigen, heb ik geleerd )

Het Nederlandse voetbal is een ”zesjes cultuur en een excuses volk ” aan het worden.
Toon accepteert dit terecht niet , laten we hem gaan steunen want daar is het nu absoluut tijd voor geworden. (Wie durft ??)

WAT gaat er dan gebeuren ?

Toon alle 6 reacties
x
x