Voorkom een te hoge werkdruk, stress en een burnout

Actueel

In drukke tijden is het moeilijk om rust te creëren en u niet te laten meeslepen door alle emoties en stress van uzelf en uw omgeving. En u weet: te hoge werkdruk geeft stress en kans op burn-out. Als iedereen rent, gaat u ook rennen. Stresssituaties werken aanstekelijk naar collega's, maar ook klanten voelen de stress.

Als u gestrest bent, krijgt u steeds minder ruimte waardoor u ook niet meer flexibel, creatief en innovatief kunt zijn. Het is dus belangrijk om te onderkennen dat u gestrest bent en dat er iets moet gebeuren, wilt u erger voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen. Bij ziekte verzuim treedt er het domino effect op van verhoogde werkdruk voor de overige werknemers met een verhoogd risico van nog meer ziekte verzuim en nog meer werkdruk met alle risico’s van st...

Jantien Rentenaar
Zeker goede tips om te ontstressen. Naar mijn mening gaat er aan tip 1 nog een advies vooraf. Of is het belangrijk om tip 1 wat ruimer te interpreteren.
'Neem tijd om u te beraden op wat u dagelijks doet en wat u zou willen doen.'
Met alle aandacht die managers dienen te hebben voor hun medewerkers en hun wensen, vergeten ze nog weleens aandacht te geven aan hun eigen behoeften. En gaan ze niet meer na of dat wat ze doen (nog) wel aansluit bij hun talenten en behoeften. Een van de manieren om veel stress te krijgen is werk doen wat je niet leuk vindt. Denk daar eerst maar eens over na!

Meer over Verwaarlozing en organisatierot