Ondernemerschap op en met internet

Interviews · Columns

Nieuwe bedrijven starten, zoeken naar innovatieve technologie en komen met nieuwe ideeën is zijn dagelijks werk. Boris Veldhuijzen van Zanten is oprichter van The Next Web Blog, de conferenties The Next Web, TwitterCounter.com en Spread.us.

Deze activiteiten bezorgden hem een reputatie als ‘serial entrepreneur’ in de internetwereld en als een voorloper op het terrein van online ondernemerschap.

Wat is jouw mening over het ondernemerschap in de internetwereld?

Gevestigde bedrijven zie je keer op keer de boot missen. De hotelwereld heeft zich uitgeleverd aan de booking.com’s, de eens zo machtige muziek industrie heeft er heel lang over gedaan om weer aan te klampen. De reisbureaus zijn uit de straten verdwenen. Nu ontstaan er steeds grotere problemen b...

Thomas Blekman
Geweldig stuk!!!!!
Waar Boris in het verleden nogal prat ging op risico geneigdheid, zie je nu een inspirerend verhaal over hoe het juist wel gaat! Het affordable loss principe van Effectuation. 180 graden anders dan ons geleerd is. Niet overmatige risico's maar juist zoeken door te creëren, te toetsen, aan te passen, te toetsen en pas bij vinden het juiste verder uit te bouwen. Gevalideerd leren in een onvoorspelbare markt. Dat onderscheid serial succesfull entrepreneurs als Boris van wannabe ondernemers die werken met een businessplan met prognoses voor de komende vijf jaar. Voorspellen werkt niet.
Een diepe buiging voor onze Nederlandse Expert Ondernemer die eerlijk is en breekt met het uitvergroten en oppoetsen van de mythen over ondernemers!

Chapeau!! Dank Willem!!

Kijk voor meer principes op http://www.Effectuation.nl én lees het artikel van Joshua Tourrich op deze website "De manager van de toekomst is een ondernemer".

Meer over ICT & Internet