Welke online ondernemer doet het goed in Nederland

Actueel

De ´Website van het Jaar´ is de publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Eerdere winnaars waren Tweakers, AFAS Personal, Hyves, Google en Zylom.

Het publiek beoordeelde dit jaar uit 20 categorieën zijn favoriet op inhoud, navigatie, design en konden aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan anderen. Per categorie zijn er twee awards: Beste Website en Populairste Website. Dit jaar bracht het Nederlandse publiek ruim 864.000 stemmen uit

Website van het Jaar in beeld
De feestelijke uitreiking van de Website van het Jaar verkiezingen vond plaats In The Harbour Club in Amsterdam. Er kwamen internetuitgevers en e-commercepartijen bijeen om te zien wie er met de belangrijkste awards naar huis gingen.

Televisie versus internet

Internet is het belangrijkste medium geworden, gemiddeld zitten mensen langer achter internet dan voor de tv. In 2013 werden er voor de Gouden Televizierring 502.885 stemmen uitgebracht. Met 864.000 uitgebrachte stemmen verwacht je toch meer aandacht voor de Website van het Jaar Verkiezing met op z’n minst een avondvullende televisieshow op de vrijdag- of zaterdagavond. Hoe denken de bezoekers die gisteravond bij de uitreiking aanwezig waren hierover?

Videoverslag van de awards 

True vond het tijd om de verkiezing van de Website van het Jaar wat meer aandacht te geven. We hebben dan ook een videoverslag gemaakt met interviews vooraf, tijdens en na de uitreikingen.

De weetjes

Wist jij dat er succesvolle, prijswinnende internetbedrijven zijn met meer vrouwelijke dan mannelijke medewerkers (voor een branche waar voorheen het overtal man was)? Voorbeelden van websites waar er meer vrouwen dan mannen werken: Vakantieveilingen.nl en Zylom.nl.

Wist jij dat de grote winnaar van de avond Martin van Toll van Beterspellen.nl is? Hij heeft 3 awards in de wacht gesleept, waaronder die van Beste Website van het Jaar 2013. En wist je dat Martin deze website gewoon als hobby naast zijn werk doet (hij heeft een vaste baan en doet de website er als hobby bij). Naast alle grote uitgevers die miljoenen omzetten won dit concept de grote prijs! Een fraai voorbeeld van online ondernemen. Dat is er dus mogelijk op het internet; iedereen kan een goed idee met weinig middelen zo populair laten worden!

Website van het Jaar 2013

Tijdens een feestelijke avond werden awards uitgereikt in 20 verschillende categorieën. Per categorie werden er 2 prijzen uitgereikt, die van Beste Website en die van Populairste Website. De avond werkte toe naar de climax, de bekendmaking van de Beste Website van het Jaar 2013. Dit jaar heeft het publiek gekozen voor website Beterspellen.nl.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Meer over ICT & Internet