Innovatief organiseren met Ricardo Semler: 2 interviews

Actueel · Interviews

Ricardo Semler (São Paulo, 1959) is een Braziliaans ondernemer. Hij is de CEO en hoofdeigenaar van Semco SA, een Braziliaans bedrijf dat vooral bekendstaat omwille van zijn radicale vorm van innovatief organiseren en managen. De omzet van Semco blijft onder zijn leiding stijgen met minstens 20% per jaar. Zijn innovatieve business management methoden wekken wereldwijd veel interesse op.

 Ondernemer Ricardo Semler lapt alle conventionele regels van organisaties aan zijn laars. Met succes. "Wie een beetje normaal kan nadenken en getalenteerd is, gaat toch niet bij een bedrijf werken?"

Als je creatieve werknemers wilt, verstik ze dan niet in een keurslijf van onzinnige regels. De Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler (46) brengt in de praktijk wat managementgoeroes al jaren prediken. Hij leid...

Jozef
Ricardo Semler is in 1959 geboren. Hij is dus 54 jaar, niet 46. Bovendien was hij al CEO in 1982, dus op 23jarige leeftijd, niet op 17jarige leeftijd.
Harma
Vind het een buitengewoon verfrissend en inspirerend concept. Bestaan er in Nederland eigenlijk ook bedrijven die deze filosofie in hun bedrijf hebben doorgevoerd?
Willem Mastenbroek
Lid sinds 2019
Beste Harma

Zie de voorbeelden van organisaties in NL op onze kennisbank-pagina's <a href="http://www.managementsite.nl/kennisbank/sturen-op-verantwoordelijkheid" target="_blank" rel="nofollow">Sturen op Verantwoordelijkheid</a> en <a href="http://www.managementsite.nl/kennisbank/innovatief-organiseren" target="_blank" rel="nofollow">Innovatief Organiseren</a>.
Hetty van der Well
Voor mij is de aanpak van Ricardo Semler bij uitstek een voorbeeld van Einsteins “Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”

Semler heeft zich niet laten stoppen door wat men zegt dat de realiteit is, maar heeft vanuit z'n eigen overtuigingen, vertrouwen en visie z'n eigen realiteit gecreëerd.
Elders op deze site las ik een reactie dat dit ook mogelijk was zonder de argumenten van liefde, geluk en vertrouwen. Dat lijkt me zoiets als een huis bouwen zonder fundamenten.
Zoiets kún je alleen maar doen vanuit een innerlijk vertrouwen. En waar totaal vertrouwen is, daar is liefde en daar is geluk. Die emoties liggen heel dicht bij elkaar en heel ver verwijderd van angst, controle, concurrentie e.d.

Semler is duidelijk heel goed in contact met zijn hart, zijn Innerlijke Wijsheid. En dus in harmonie met de Universele Wetten, m.n. de Wet van Aantrekking. Datgene waar je op focust / aandacht geeft, daar krijg je meer van en wat van gelijke trilling is trekt elkaar aan / komt bij elkaar.
Hij zegt dat ook in het interview: de mensen voor wie zijn manier niet werkt, vertrekken weer. Die zitten in een andere trilling, hebben behoefte aan leiding, anderen die meer verantwoordelijkheid dragen en gaan voor 'conventionele' bedrijven.

Einsteins uitdrukking vertaal ik al heel lang in: ALLES begint bij jeZelf. Als managers (of werknemers) bij mij komen, krijgen ze inzicht dat alles om hen heen de spiegel is van hun eigen binnenkant.
Wat daarbij de meeste impact heeft zijn de overtuigingen van hoe-het-zit (de realiteit) en mede daardoor de verwachtingen. Als iemand die los kan laten, kan het écht leuk worden. Kan de gewenste realiteit gecreëerd worden.
Iedere keer weer heel boeiend!
Stimuleren managers (onbedoeld) aangeleerde hulpeloosheid? - ManagementSite
[...] er op managementsite in bijdragen over Sturen op Verantwoordelijkheid een aantal keer verwezen naar Ricardo Semler. Een Braziliaanse ondernemer die een organisatie heeft neergezet (Semco) waarin een verregaande [...]

Meer over Innovatief organiseren