Ricardo Semler in Nederland

Actueel · Interviews

De principes van de Braziliaanse ondernemer Semler over beter managen en organiseren spreken aan. Het succes van zijn ondernemingen geeft ze overtuigingskracht. Zie het volgende filmpje van Nieuwsuur.nl:

 

De Semler principes maken deel uit van een veel bredere stroming met ook tal van Nederlandse voorbeelden. Binnen de stroming is veel variatie zichtbaar. Overzichten vindt u onder Innovatief Organiseren en bij Sturen op Verantwoordelijkheid. De talrijke voorbeelden maken duidelijk langs welke weg bedrijven stap voor stap te werk gaan. Ook onderdelen van organisaties blijken soms belangrijke elementen van ‘Innovatief Organiseren’ te kunnen realiseren.

In welke mate Nederlandse organisaties met de principes van nieuw organiseren aan de gang zullen gaan blijft de vraag. Zitten we hier te...Edwin Tuin
De ideeën van Ricardo Semler sluiten aan bij de huidige ontwikkelingen rond lean management, ketenorganisaties, zelfsturende teams en scrum/agile ontwikkeling. Ricardo gaat nog een stap verder door de essentie van nut en effect te zoeken en medewerkers daarbij maximale zeggenschap te geven. Interessant om zijn principes op praktische toepasbaarheid te toetsen wetende dat iedere organisatie met eigen specifieke uitdagingen te kampen heeft. Ik zou zeggen: "think big, act small..."

Meer over Innovatief organiseren