Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mooi en verhelderend stuk. Dit soort onderzoeken zou verplichte opleidingskost moeten zijn voor alle (top-)bankiers en topmanagers in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Zie ook mijn column over dit onderwerp:

http://www.managementsite.nl/36250/organisatiecultuur/corruptie-fraude-bedrog.html

Zeer aansprekende column. Iedereen, en zeker de toekomstige leider, heeft een eigen moreel kompas nodig. Ethiek zou een hoofdvak moeten zijn in alle universitaire- en hbo-opleidingen.

Hallo Muel, prima verhaal, heel herkenbaar. Kunnen de heren bestuurders, managers en zaakwaarnemers in de voetbalwereld ook nog veel van leren.

[…] banken, accountants, adviseurs en van betrokken ‘top-managers’ ligt zwaar onder vuur. Ethisch leiderschap is ver te […]

Wat een goed geschreven en inspirerend artikel! Bezig met mijn studie Organisatiekunde kwam ik al googlend uit op uw artikel: nog steeds tijdloos! Complimenten. Ik heb het gedeeld op Linkedin zodat ook anderen zich kunnen laten inspireren.

[…] een oordeel te hebben over morele kwesties is het noodzakelijk om een ‘moreel kompas’ te hebben, zegt Zimbardo. Dit geldt zowel voor de Raad van Toezicht als geheel als voor […]

Toon alle 6 reacties
x
x