Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

[…] http://www.managementsite.nl/21908/innovatie/rijnlands-vakmanschap-lean.html Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. […]

Beste Wilco e.a.,

Mooi voorbeeld van en-en denken. Verzwegen vraag: wat gaan vakbroeders en -zusters doen die hun meerwaarde in ketens moeilijker kunnen aantonen? Wat gaan beroepsgroepen doen die door bijv. automatisering e/o taakintegratie obsoleet lijken te worden? Professionele mensen zijn er om werk te verrichten of is het andersom, werken ontwikkelt mensen tot professionals? Wat is hierop het Rijnlands antwoord?

Voor wie discussie over vakmanschap wil verbinden met Lean discussie, zie: Stichting Lean 2.0: met Mike Rother (auteur Learning to see en Toyota Kata, NL debuut) i.s.m. Emiel van Est (Lean 2.0).
Data: 15 – 17 nov. 2011.
http://www.lean20.nl.

Beste Wilco,

Mooi artikel dat weergeeft dat we de verbeterprocessen vanuit het Angelsaksische model moeten vertalen naar onze eigen cultuuromgeving. Met een beetje polderen er bij, kan het ook best wel lukken. Er zit vaak meer vet in organisatie dan we zelf denken. Heb inmiddels aan heel wat lean projecten een bijdrage mogen leveren. Helaas zijn er nogal eens wat tegensputteraars. Niet zo lang geleden werd in een organisatie LEAN vertaald door: Leg Ergens Anders Neer. Dat komt vaak omdat de schouders niet sterk genoeg zijn om de LEAN aanpak (geestelijk) te kunnen dragen. Gelukkig kan ik uit ervaring zeggen dat daar waar doorgezet wordt door de positievelingen de resultaten op de lange termijn uitstekend kunnen werken. Voorbeelden van succesvolle ondernemingen zoals Holmatro (Raamsdonkveer), Moba (Barneveld), SEW eurodrive Vector (Rotterdam) en Unitron (IJzendijke) zijn lichtende voorbeelden van langetermijnsuccessen. Er zijn nog voldoende kansen in de BV Nederland om deze aanpak voort te zetten in dienstverlenende organisatie in zowel de profit- als de non-profitsector.

x
x