Mensgericht organiseren

Columns

Toen ik midden jaren negentig de weg insloeg van het zelfstandig ondernemerschap was mijn belangrijkste drijfveer: ‘Werken vanuit mensen’. Tot op de dag van vandaag is dat het motto in mijn werk. De traditionele organisatie, gebaseerd op ‘command and control’, is nu echt op zijn retour. En maakt plaats voor een bedrijfsvoering waarin ‘mensen als geheel’ elkaar de maat nemen. Met als ‘winst’ dat ieder voor zich verder reikt dan voor mogelijk wordt gehouden. Een recept is hierbij niet voorhanden. Wel daag ik u hieronder uit om mensgericht werken binnen uw organisatie op een hoger plan te brengen.

Steeds sterker wordt de noodzaak ervaren dat het anders moet en kan om organisaties een menselijk gezicht te geven. Binden, boeien en faciliteren zijn de kernwoorden voor een manier van werken waari...

roald
Goed artikel! Ik heb de woorden nooit goed kunnen vinden, maar het artikel beschrijft waarom ik me niet goed heb thuisgevoeld in klassieke/traditionele organisaties. Ik geloof zeker in het mensgerichte organiseren. De rol van leidinggevenden is daarin van groot belang. Ik denk zeker dat de starters/schoolverlaters zoeken naar een minder klassieke organisatie.
Mirjam
Inspirerend artikel en sta er geheel achter. Ben wel benieuwd naar de ervaringen binnen organisaties die stellen mensgericht te zijn maar in de praktijk drijven op controles en voorschriften. Mensgericht zijn idd geen doel maar wel een voorwaarde om te kunnen slagen.

Meer over De Menselijke maat