Social Intranet en Het Nieuwe Werken

Actueel

Dagelijks maakt 40% van de Nederlanders gebruik maakt van social software. Hyves, MSN, Skype, Facebook, Netlog en LinkedIn zijn inmiddels gemeengoed. De communicatie binnen organisaties is echter nog een onontgonnen terrein voor sociale media. Maar het gaat nu heel snel.

Een Social Intranet maakt kennis delen beter mogelijk. Het is een samenwerkingsplatform waar de top-down benadering van organisaties wordt gecombineerd met de vrijheid van de individuele medewerker. Alleen door het individu belangrijker te maken kan namelijk de organisatie renderen en is een “wave” van samenwerking mogelijk.

Social Intranet trends

  1. Intranet wordt ‘The workplace web’, de verzameling content, services, tools en applicaties die mensen nodig hebben om hun werk te doen. Deze trend is gebaseerd op de constaterin...
Tony de Bree
Lid sinds 2019
Ik zou het persoonlijk geen "sociaal intranet' noemen maar zoals in dit voorbeeld een intern sociaal netwerkplatform om het te onderscheiden van de ouderwetse intranets waar informatie en documenten worden/werden gedeeld:

Social media bij banken: DE killer-app voor co-creatie - Frankwatching - http://ow.ly/4o8VB

Tony de Bree
@dagboekbankier
Herman de Ruijter
Misschien leuk om ook even enkele echt Nederlandse alternatieven voor Yammer te noemen, zoals het Winkwaves Kenniscafe (https://kenniscafe.com/thoughts/30970), Workvoices.nl en Peers (aboutpeers.nl).
Frank Smit
Voor in het NL rijtje nog een aanvulling (en ja is zelfpromotie ;-) ) www.embracesbs.com
Hans De Werd
Lid sinds 2019
En dan is er ook nog Kennismotor (www.kennismotor.nl). Ook een nl product, goede mogelijkheden voor vrij gebruik dat ook desgewenst afgekaderd kan worden.

Meer over Het Nieuwe Werken