Channels

ManagementSite is met de columns van lezers een platform voor hun ideeën en ervaringen. Wat waren het afgelopen jaar de populairste columns? Hier volgt de top-6. En wat zijn de trends?

De top-6 columns

Lean in de praktijk
Respect voor mensen blijkt de sleutel tot succes.
Veel organisaties werken aan verbeteren van prestaties met behulp van Lean. Vaak wordt het gewenste resultaat niet bereikt. Exit Lean! Wat is de reden? En hoe dan wel?
René Verweijmeren

Lees ook:

De populairste artikelen van 2013

Het geheim van succesvolle teams
Wat voor cultuur creëert u in uw team? Zeven grondbeginselen.
Wat maakt een team meer of minder succesvol? Duidelijk is dat succesvolle teams in ieder geval een aantal grondbeginselen ter harte nemen.
Rijk Binnekamp

Cultuurverandering? Leuk!
Acht praktische vuistregels.
Simpel en direct toepasbaar! Aanpakken die foute bedrijfscultuur! De wijsheid zit in het doen.
Jan de Jonge

Implementeer de filosofie van continu verbeteren, niet de tools
Lean management en continue verbetering falen door plichtmatig gedoe
Met afgrijzen zie ik om me heen organisaties waar tools de meeste aandacht krijgen bij het invoeren van continu verbeteren. Continu verbeteren (lean) is een kwestie van mentaliteit en filosofie.
Freek Hermkens

Betrokkenheid medewerkers minder dan u denkt
Hoe staat het met de hartenklop van uw organisatie?
Schokkende cijfers: Het is bedroevend gesteld met de betrokkenheid van medewerkers. Dat is de conclusie van een gloednieuw rapport van het onderzoeksinstituut Gallup.
Wim Aalbers

Een baas moet baas zijn, geen coach!
Zijn uw medewerkers geen topsporters?
Onlangs was ik op een congres waar een hoogleraar zei “Een baas moet baas zijn, geen coach” en “Je kunt die twee rollen niet in een en dezelfde persoon samenbrengen”.
Ruud Henneman

Betere resultaten én meer aandacht voor de mens

De combinatie van werken aan betere resultaten en meer aandacht voor de menselijke kant is opvallend in deze columns. Het moet beter maar als je niet meer aandacht geeft aan de mens dan gaat dat niet lukken.

Maar wat betekent ‘meer aandacht voor de mens’? Iedereen zegt daar ja op maar wat merk je daarvan in de praktijk? Geef dat maar eens handen en voeten! Dat is het tweede dat opvalt bij deze columns. Het blijft niet bij mooie woorden en voornemens maar de auteurs zijn concreet en praktisch. Daarbij komen nog de tips en ervaringen in de reacties. Ook de gerelateerde items en de links naar de betreffende kennisbankpagina’s verschaffen de geïnteresseerde lezer meer houvast en inzicht. Een fantastisch medium dat internet!

Trends

Voor de trends in het aanbod van columns verwijs ik u naar de trends die we een jaar geleden bij de populairste columns van 2012 al signaleerden. Samengevat: Het Nieuwe Werken blijft op zijn retour. Nieuw of Innovatief Organiseren gooit hoge ogen vaak hand in hand met Ondernemerschap. Leidinggeven en leiderschap blijven intrigeren; wat daarbij oprukt is het zogenoemde Sturen op Verantwoordelijkheid. De kwaliteit van de communicatie en samenwerking krijgt veel aandacht. Aan de Nieuwe Media beginnen we gewend te raken. Specifieke toepassingen zoals cocreatie en online ondernemerschap rukken op.

Volgende week publiceren we de populairste artikelen van 2013.

Mijn dank gaat uit naar alle auteurs die het afgelopen jaar columns bij ons geplaatst hebben. Uw columns hebben het ideaal dat aan dit magazine ten grondslag ligt levendig en vitaal gehouden: Ervaringen en ideeën delen.

Voor het nieuwe jaar nodig ik u uit om uw ervaringen en ideeën in de vorm van een column aan te bieden. U kunt hier uw column plaatsen.

Kennisbank onderwerpen:

Dit artikel is toegankelijk voor Pro-abonnees

Voor € 4 per maand of € 30 per jaar ontvangt u:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
Upgrade naar Pro-abonnement

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x