Kracht door zingeving, verbinding en fatsoen

Cover stories

De afgelopen periode zijn er diverse opmerkelijke artikelen gepubliceerd in ManagementSite: totaal verschillend en tegelijk elkaar versterkend met enkele zeer relevante boodschappen.

Beweging, bezieling, zingeving mobiliseren

Bart van Baarsen komt tot een verrassende aanpak in zijn artikel De energie van je project, team of organisatie lezen. Wat is een organisatiereading?  Kort samengevat: soms voel je op je klompen aan dat het voorgestelde traject niet klopt. De manier waarop over de verandering gepraat wordt wekt op de een of andere manier geen vertrouwen. In combinatie met je eigen ervaringskennis zie je een heilloos patroon ontstaan. Kom dan, als adviseur of coach, met duidelijke soms confronterende signalen dat de verkeerde route wordt genomen.

Te kort door de bocht? Ik ...

Henk Hulsen
De kern van het verhaal is helder en voor mij onbetwistbaar. Geweldige samenvatting van Mastenbroek. Ter ondersteuning verwijs ik naar een conclusie uit een eerder onderzoek in netwerken van mij: als succes door iemand geclaimd wordt dan is het succes van niemand; als het succes door niemand wordt geclaimd dan is het succes van iedereen.
Otie Hauser
Pro-lid
Sterk artikel en een ‘spot on’ beschouwing Willem!
Verbinding, vertrouwen en fatsoenlijk omgaan met elkaar zijn mijn inziens de kernwoorden voor een mooie organisatie en een fijne werkplek voor iedereen. En daar heb je inderdaad geen ‘hoelahoep interventies’ voor nodig.

Meer over Zingeving in werk en organisatie