Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Leuk stukje, zonder heel concreet te worden raakt het toch de kern van verandering als proces. In projecten die ik begeleid gaat het ook om het “in beweging krijgen” en daarin is het stellen van vragen inderdaad een krachtig middel. Wij gebruiken dan vooral “waarderende vragen” die specifiek ingaan op eerdere successen en de factoren die dat mogelijk maken.

Mooi en waar artikel Siets. Met een goed gekozen titel; we denken vaak dat we bewegen in de verandering maar zijn soms meer bezig bestaande posities te verdedigen.

Het lijkt op een tegenstelling. Dat is het volgens mij niet. Veranderen = bewegen en bewegen = veranderen. Het gaat er niet om wat je moet worden; maar om wat je bent , wat je drijft en welke richting je (daarom) kiest voor je volgende stap…. De rest gaat en komt vanzelf. Ook losmaken of loskomen is nooit zonder een richting.

[…] Bakker pakt het heel anders aan om een stroef traject te keren. In Veranderen of bewegen? Als veranderen moeizaam gaat is beweging nodig.  Veel veranderingen zijn meer van hetzelfde. De […]

Toon alle 4 reacties
x
x