Geef een impuls aan je creatieve geest!

Cover stories

Volgens de Amerikaanse wetenschapper Richard Florida is de menselijke creativiteit de motor van de economie in de 21e eeuw. We verschuiven op grote schaal van een industriële economie naar een creatieve economie, waarbij het aftappen en het aanwenden van menselijke creativiteit in het bedrijfsleven een absolute noodzaak wordt. Maar hoe geven we voeding aan onze creativiteit? En hoe komt het dat we soms makkelijk tot nieuwe inzichten komen, die leiden tot baanbrekende innovaties?

Henry Ford doet inspiratie op in de slachthuizen van Chicago. Daar worden de karkassen aan de lopende band naar de verschillende vleesverwerkers gebracht. In 1913 komt de eerste T-Ford van de assemblagelijn. Door toepassing van een idee uit een andere sector nam bij Ford de productietijd af van 14 uur naar 93 minut...

michael pullens
Lid sinds 2019
blijft interessant en van belang. concentratie geeft nieuwe inzichten. zie dat maar eens te doen in deze tijd van actie/reactie
Renzo
Interessant. creativityeit kan heel veel. Maak wel bezwaar tegen het woord 'we' . Sommigen zijn gewoon niet of amper creatief. Geeft ook niet. We moeten ook werkers hebben, uitvoerders enz. niet iedereen kan die oplossing van dat handige verfblik bedenken..
Harry
Goed artikel. Dit artikel bevestigt weer eens dat mensen soms onnodig gevangen zitten in hun eigen beperkingen. Beperkingen die er helemaal niet hoeven te zijn.

Meer over Creativiteit