Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goed artikel, spijker op z’n kop! Alleen nu de lastigheid: Hoe krijg je het alfatype zover deze boodschap werkelijk toe te laten?

Het blijft een intrigerende paradox. Degene die het meest heeft te leren van de concrete tips in dit artikel, is tegelijkertijd degene die het minst geneigd is het stuk goed op zich in te laten werken. Nee hoor, die heeft het na 5 regels wel gezien. Bladert snel door naar een volgend artikel. Op zoek naar meer bevestiging dat ie al op de goede weg zat.

En dus gaat het inderdaad niet alleen maar om het aanleren van sociale vaardigheden, zoals de titel aanvankelijk doet vermoeden. Want het zijn niet alleen die vaardigheden die het verschil maken, meer nog is het de attitude, de set van overtuigingen die erachter schuil gaat. Hoe de manager kijkt naar zichzelf, de wereld, de ander. En het zijn juist de belangrijkste aspecten van deze attitude die hier zo treffend worden beschreven. Wat dat betreft een slimme poging om deze belangrijke boodschap te camoufleren met de ietwat misleidende titel.

Want dat blijft wat mij toch de grootste uitdaging. Hoe brengen we deze attitude, en bijbehorende investering en verdieping in sociale vaardigheden aan de man? En in het bijzonder aan dat alfatypje? Want erg ‘sexy’ klinkt dit allemaal niet. En dat is helaas tegenwoordig te vaak waar naar wordt gekeken, zoals ik zelf ooit op deze site betoogde in het artikel “Comptetentie-ontwaarding”.

Dus hoe krijg je de kern van deze boodschap verkocht, als de ontvanger er niet direct op zit te wachten? Wie denkt met me mee? Alle suggesties zijn welkom, rijp en groen door elkaar. Want wat zou het al kunnen betekenen voor leiderschap in Nederland, als managers (en zeker de alfatypen) 1 procent zouden veranderen? Slechts 1 procent meer de beschreven attitude zouden internaliseren? Spectaculaire resultaten voorspel ik! Waar ik graag aan zou bijdragen. U ook?

Arjan Lautenbach
http://www.inspiratievoorcoachen.nl
http://www.partnerinontwikkeling.nl

Goed artikel! Iets wat ik in mijn werk steeds meer aandacht geef is “Mind-set”. Vaardigheden kunt u tot op zekere hoogte verbeteren. Maar als u begrijpt dat bepaalde vaardigheden gewoonweg niet bij u passen is dat vele male krachtiger dan deze bij u te ontwikkelen. U kunt dan om u heen kijken welke mensen deze vaardigheden (van nature) wel beheersen en deze voor u laten werken. Ik noem dit “Mind-set” omdat het een manier van denken is die voor u kan werken.

Leuk artikel, en maar goed voor mijn branche (Zelfstandig gevestigd Loopbaancoach) dat er heel wat managers zijn, die niet zo ‘sociaal vaardig’ zijn. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat wanneer managers goed functioneren (dus geduldig zijn, kunnen reflecteren, kunnen luisteren en eerlijk zijn, maw sociaal vaardig zijn) onze beroepsgroep (van externe coaches) langzaamaan zou uitsterven! Ik denk dat we veel minder klanten krijgen wanneer er meer goede managers zouden zijn. Dus of dat nu zo’n goede ontwikkeling is……..
Corine Adams, http://www.corineadams.nl; [email protected]

x
x