Channels

Het ontwikkelen van een effectieve managementstijl vraagt bezinning op de kenmerken en de effecten van de eigen stijl. Hoe typeert men uw stijl? Probeer eens door de ogen van uw collega’s en uw medewerkers naar uw eigen gedrag te kijken. Hoe scoort u dan op de volgende punten? U kunt u zelf scoren of uw collega’s/medewerkers vragen om u te scoren. Benut u beide mogelijkheden, dan krijgt u de spiegel nog wat scherper voorgehouden.

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Zeer interesant artikel. Sluit goed aan bij hetgeen mij via meerdere kanalen bereikt. Mogelijkheid de eigen stijl te plotten is een goed middel voor zelfconfrontatie.

Helaas waren mijn scores niet zichtbaar. Ik kreeg alleen een zwart vlak te zien. Wat jammer nu.

Ik werk in het onderwijs en hoopte eigenlijk te weten te komen wat voor leider ik ben.Ik geef les aan teeners, ik denk zelf dat ik te liberaal en soms juist te betuttelend ben. Maar ja, deze test is natuulijk eigenlijk voor het bedrijfsleven. Bedankt,
Sheila Nelstein

Op zich een leuke en korte test die helaas wel erg sociaal wenselijk is in te vullen en derhalve op zich niet zo veel zegt over het werkelijke gedrag van de invuller.

Leuke, korte test. De feedback na het invullen van de test vind ik wel een beetje te beknopt; een vergelijking met de gemiddelde score is goed, maar mag wat meer geduid worden: over hoeveel mensen gaat het bijvoorbeeld. Toch bedankt.

Beste Jan. In reactie op je vraag: Het gaat om alle mensen die het instrument al eerder hebben ingevuld. Dit zijn er vele honderden zo niet duizenden. Als je het precies wilt weten kan ik het doen uitzoeken. Mvg.

De test is te algemeen, het ligt te vaak te veel voor de hand om de middenweg te nemen.

Beste Remco. Inderdaad, de dwang naar het midden kan een rol gaan spelen. Dit kan ondervangen worden door het instrument door medewerkers of collega’s in te doen vullen. Dat is soms stevig schrikken!

Leuk testje. Ik heb verschillende trainingen op dit gebied gehad en zij hadden er meer tijd voor nodig om te doorgronden hoe ieders stijl is. Het hele leiding geven is het zoeken vinden en behouden van balans. Als je jezelf maar nooit verliest..

Al langere tijd loop ik te zoeken naar een instrument waarmee zowel leidingegvenden als zijn of haar medewerkers de leiding kunnen beoordelen. Dit in het licht dat er nog weinig onderzoek gebeurd is naar “bazenstress” en om interventie’s voor te stellen naar de leidingevenden.
Ik ga dit materiaal zeker verder bekijken.

wat een simpel maar doelstreffend instrument!! Dit lijkt mij een aanrader voor elke manager die zichzelf eens kritisch wil bekijken!

Met dank en vriendelijke groet, Milly

Matig, matig, matig, matig.
Als hoofd-manager-stafleidinggevende van het miljoenenbedrijf
allincomplete, fabrikant van feestneuzen, ben ik het niet eens met
de opzet van deze matige test. matig, matig, matig.

Jantje

Geachte heer Mastenbroek,

Zelf doe ik met een medestudent onderzoek naar leidinggeven in de ‘digitale economie’. Hierbij maken wij o.a. gebruik van de vragenlijst van Robbert Quinn.

Ook in dit onderzoek komt er naar voren wat voor soort leider men is. Wat wij echter veel interessanter vinden is niet wat voor soort leiderschap men hanteert maar welk soort leiderschap succes oplevert……………….en wat zijn de maatstaven voor succes?

Nico Oostenrijk.

Geeft best een aardig goed beeld

leidinggeven is een simpele gedachtengang.
het uitvoeren in de praktijk is het waar mensen vaak moeite mee hebben. om een grote groep medewerkers te motiveren en stimuleren op langer termijn kost vaak veel geestelijke en mentale kracht wat niet iedereen lang vol kan houden.
Leiderschap is een bezit dit kun je niet leren..!!
In praktijk is vaak gebleken dat de geleerde leider als eerste afvalt….er bestaan voor mij alleen maar geboren leiders..

het is een klein instrument, waar grote verbeteringen mee behaald kunnen worden.
Leuk om het in te vullen!!!

De test is snel oogt efficiënt en is interessant, voornamelijk de uitleg en het systeem van de weegschaal.

Een dergelijke test is behulpzaam, met name omdat je weer eens wordt geconfronteerd met de items die ertoe doen.
Deze test vind ik hier en daar wel wat oppervlakkig, maar vooral strijdig. Ik bedoel dat sommige items op dezelfde vraag een onterechte tegenstelling suggereerden. Ik heb liever dat ieder item een vraag representeert met daarop een antwoordschaal van bijvoorbeeld 5 punten.

groet, Martin Spaans

Om goed te kunnen en te kunnen blijven als manager is dit noodzakelijk. Het houdt je zelf scherp. En weet waarop je je verder kan verbeteren. Juist in deze tijd, waarin ik vind dat leiderschapskenmerken / gedrag niet meer vanuit de opvoeding meegegeven zijn is dit een noodzaak.

Willem kan ik eens met je mailen over het onderwerp het gedrag
van managers als het gaat om een zgn. 11-uur situatie. Ik zie managers dan geen actie ondernemen waardoor men in een crisis beland. I.v.m. MBA afstuderen.
Graag hoor ik van je

Ondanks de toch wel positieve resultaten vind ik deze test niet geslaagd. Waarom niet? Leidinggeven hangt van zoveel facetten en momenten af, dat het zeer moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk is hiervoor een basisanalyse aan te spreken.
Sorry !!

je kunt net zolang doorgaan dat er een goede score uit komt.. een ingevulde formulier moet je niet meer kunnen veranderen

Ik vond het gewoon geweldig dat ik door deze test achter mijn stijl van leiding geven kwam.
Studeer op de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs en wilde reeds lang weten wat mijn stijl van leiding geven was.

Summier, maar toch aardig in de juiste richting

Ik hoop ooit nog eens chef te worden in mn carriere

groeten

Bart

leuk om te doen en herkenbaar, wel erg algemeen

Gewoon tussentijds een in de spiegel kijken is voor elke team/coach in het belang van zijn team het aanbevelen waard

geef aan hoe je de lijsy moet invullen, welk bolletje staat voor wat?

Jezelf af en toe spiegelen geeft soms verhelderende resultaten.
Gelukkig houdt je dat in beweging en raad iedereen deze test eens te doen. Prima!!.

Spreekt voor zich…

Zo’n lijst kun je m.i. het beste vlot invullen. Niet te lang denken wat er met een bepaalde vraag bedoeld wordt, maar het eerste wat in je opkomt aanvinken. Ik denk dat je een beeld van je eigen stijl krijgt die behoorlijk in de richting komt.

de gebruiksaanwijzing voor de invulling ontbreek, ook is intiutief niet duidelijk wat precies de bedoeling is bij het invullen.

in mijn schermopbouw kan ik niet zien hoe en waarop ik moet scoren. Ik heb 2 rondjes wat ik kan vullen, maar het geeft niet aan of het ja/nee of weinig /veel score is.
Jammer want ik had deze test graag eens uit willen voeren?

misschien dat jullie mij een stapje verder kunnen helpen?

alvast bedankt en met vriendelijke groeten,

baukje van der zwaag

Kort en krachtig even in de spiegel kijken, dan blijf je allert!

I love my boss!

Zou het niet interessant zijn managers te trainen in het leren waarnemen van de effecten van hun eigen communicatie = incl. gedrag en het accepteren an de volledige verantwoordleijkheid daarvan?
In het artikel wordt zo netjes aangegeven dat er spraken dient te zijn van een duale instelling. Als je jezelf goed kent, besef je dat dat niet iets nieuws is: als mens zijn we immers duaal van aard. De enige uitdaging is jezelf daarin te leren kennen. En HOE doe je dat? Dat is voor mij de meest interessante vraag die ook in dit artikel weer amper aangeraakt wordt. We kunnen wel vaststellen WAT er aan de hand is, maar weten zo weinig te zeggen HOE we het kunnen oplossen.
Trainen en voortdurend geconfronteerd worden met bovenstaande vooronderstelling heeft mij geleerd veel scherper te leren waarnemen. Als dat gecombineerd wordt met het leren de juiste vragen te stellen kom je een ein din de richting.

De lijst zou via een andere schaalverdeling ( van veel naar weinig) meer tot zijn recht komen. Het betreft nu een vrij algemeen iets, waabij de uitkomst voor mij niet echt meer als een verrassing kwam, immers besteden vele managementopleidingen daar reeds erg veel aandacht aan.
De test aangevuld met een analyse vanuit het ennegram op de werkplek is naar mijn mening aan te bevelen.

Groeten
John

Zonder te weten hoe de uitslag bepaalt wordt, kan ik mij reacties van veel managers voorstellen. Men meent tegenwoordig dat gematigdheid leidt tot acceptatie. als je in deze test kiest net als in het dagelijkse leven voor de gulden middenweg, creeer je niet echt duidelijkheid naar je omgeving. je reactie moet mijns insziens voorspelbaar zijn zodat ook zonder je aanwezigheid de juiste beslissingen worden genomen.

[…] Diagnose instrument stijl van leiding geven VacaturesStagiair online marketingSenior Managers / Directeuren / Ondernemers / ConsultantsSales Intercedent m/v Tempo-Team Uitzenden AmsterdamBekijk 21 vacatures in Werving & selectie Opleiding / Training […]

[…] Is de manier van leidinggeven afgestemd op een goede balans sturing en eigen verantwoordelijkheid? Om wat voor gedrag gaat het dan eigenlijk? Twee korte vragenlijstjes met online een diagnose met advies: […]

De balans vinden in effectief leiding geven is van alle tijden. Zelfsturen waarbij kaders duidelijk worden aangegeven en mensen de ruimte geeft hun “eigen ding” te kunnen doen draagt wezenlijk bi aan de motivatie van mensen en verhoogt het zelfbeeld.

Toon alle 41 reacties
x
x