Innoveer uw verdienmodel tijdig

Actueel

De wijze waarop een organisatie geld verdient, noemen we het verdienmodel. Vernieuwing van het verdienmodel is een bewezen manier om tot duurzame groei te komen. Bedrijven uit allerlei branches, van Ryan-air tot NS en van Sanifair tot Spil Games, bewijzen dit.

Verdienmodel en Businessmodel

Een verdienmodel houdt rekening met zowel de opbrengsten- als de kostenkant van de business. Binnen een verdienmodel is het dus niet alleen relevant welke waarde je afrekent en hoe je deze waarde afrekent. Minstens zo belangrijk is de wijze waarop je kostenstructuur is opgebouwd: hoe is bijvoorbeeld de verhouding tussen vaste en variabele kosten? Het verdienmodel is daarmee onderdeel van het ruimere begrip 'businessmodel'. Een andere manier van afrekenen, betekent namelijk vaak dat nieuwe doelgroepen wor...

Marie-Jos�© van den Kommer
Lid sinds 2019
Interessant arikel, maar ik lees zelf weinig nieuws. Als je echt over waardecreatie vanuit de klant beredeneert, dan is waardebepaling achteraf ook een interessant gegegeven wat je helaas nog heel weinig tegenkomt. Heb je hier een visie op?

Meer over Ondernemingsplan, businessplan