Een nieuwe generatie rukt op in de adviesbranche

Cover stories

Ze heten Jong&Fris, Jonge Honden en Corporate Rebels. En ze willen organisaties en bedrijven in beweging brengen. Ook de adviesbranche en de adviesbureaus zelf. ‘Voor ons zijn verandering en vernieuwing vanzelfsprekend.’ Maar is deze nieuwe generatie in staat gevestigde bedrijfsculturen te doorbreken, inclusief die van de branche zelf?

Het gaat goed met de adviesbranche. De bestaande bureaus groeien, er komen nieuwe bureaus bij, ook komen er heel veel zelfstandige adviseurs op de markt. Met aantrekkelijk traineeship-programma’s als springplank en mogelijkheden om te groeien proberen met name de gerenommeerde bureaus de beste talenten binnen te halen. Want dat is precies wat de jongere generatie aanspreekt. ‘Als we onderzoek doen naar waarom jonge mensen voor ons kiezen, dan gaat het no...

dictus nicolai
Lid sinds 2019
Leuk geschreven artikel. Wij ervaren ook dat klanten enthousiast zijn over de 'niet traditionele adviseur'. Dat heeft ons er o.a. toe bewogen jonge adviseurs meteen mede-eigenaar te maken als zij in TWST stappen. Zonder dat zij goodwill moeten betalen. Bij de klant betekent dat voor jonge adviseurs dat er geen hiërarchie is...En, de klant is enthousiast over de ondernemingszin van de TWST adviseurs .

Meer over Organisatieadvies en consultancy