‘We willen impact hebben, een echte beweging in gang zetten'

Cover stories · Interviews

Corporate rebels veroverde onlangs een plaats op de short list van The Thinkers50 Breakthrough Idea Award. "This award is given for a radical idea, which has the potential to forever change the way we think about business."

Walter van Hulst praat met de twee oprichters.

Hun verhaal leest bijna als een jongensboek. Pim de Morree en Joost Minnaar, vrienden sinds de brugklas in het Zeeuwse Zierikzee, krijgen allebei meteen na hun studie een mooie job. Maar ze raken al snel gefrustreerd in de wereld van het grote bedrijfsleven. Allebei zeggen ze hun baan op en stoppen vervolgens ruim een jaar lang al hun energie, tijd en geld in het bezoeken van hippe ondernemingen en goeroes van het nieuwe organiseren. Als Corporate Rebels – met inmiddels een derde partner - dragen ze nu de opgedane kennis ui...

Marleen de Boer
Herkenning, nieuwsgierig en tikkeltje jaloers. Maar, boven alles ervaar ik ook het verlangen om nieuwe manieren te ontdekken om de oude bedrijfscultuur omver te blazen. Ik werk o.a. met de Jump Movement methodiek. Simpel en laagdrempelig en wat mij betreft een prachtige tool in een rebel-box. Wie heeft andere ideeën?

Meer over Innovatief organiseren