Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Bedankt voor het delen. Ik heb er enige constaterende bevestigingen in gevonden. Desondanks ligt mij deze methode niet vanwege het zweverige karakter hiervan.

Inspirerend verhaal. Met een onmiddellijke herkenning van het creatief organisch denkproces erachter. Inhoud en vorm hebben hier de overhand op systeemdenken, waarmee inmiddels heel Nederland is dichtgetimmerd.

Duidelijk beschreven.

Inderdaad heeft niet iedere medewerker de capaciteit om de ‘zelfsturende’ verandering te kunnen ‘handelen’. Het kunnen neerleggen bij de andere beslisser biedt eventueel uitkomst.

Het toewerken naar een mogelijke  manier wat betreft de menselijke benadering onderling, is een goed streven.

Het blijft een uitdaging voor elke organisatie, werkgever, leidinggevende om het menselijk ‘meedenk’ aspect te delen met hun medewerkers en tegelijkertijd de betrokkenheid te optimaliseren. Er is nog ‘werk aan de winkel.’

Mijn quote en visie;
‘Het prettig werken zo aangenaam mogelijk maken.’
Een win- win situatie.

Of het voor elke organisatie werkt?
Wie weet?

Zien organisaties deze tools als krachtig en vooruitstrevend dan zullen zij dit voorbeeld (waarschijnlijk) opvolgen in de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Annemarie Leuverink

Pim, bedankt voor dit artikel. Inspirerend. Ten aanzien van de schaduwkanten is mijn ervaring dat een externe facilitator veel verschil maakt. Deze is neutraal en ziet de terugval eerder. Het goede nieuws is dat leidinggevenden er dankbaar voor blijken te zijn als zij daar door een facilitator op gewezen worden. Ook zie je dat medewerkers zo leren elkaar op gedrag aan te spreken, hetgeen een groot probleem is in veel organisaties. De belangrijkste randvoorwaarden zijn intrinsieke motivatie en veiligheid voor iedereen.

Toon alle 4 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of