De 'battle of visions' binnen AJAX

Columns

De commentaren op de zinderende strijd die momenteel binnen het voetbalbedrijf Ajax woedt, richtten zich voornamelijk op de machtsstrijd die momenteel binnen Ajax woedt. Aan de ene kant staat het kamp met Cruijff en zijn kornuiten. Het andere kamp wordt gevormd door  directie en bestuur oftewel Van den Boog cum suis.
Cruijff, die schijnbaar bevangen is door clubliefde, infiltreerde enige tijd geleden in de ledenraad door een paar makkers in het gremium te parachuteren. Vervolgens nam hij zitting in een klankbordgroep. Vanuit deze groep ontwikkelde hij een aantal adviezen die hij afgelopen week presenteerde. Hoewel Ajax-directeur Rik van den Boog naar eigen zeggen pal achter de hervormingsplannen stond, was hij niet gediend van de wijze waarop een en ander aan hem werd gedicteerd. Met name ...

w m
Pro-lid
Kennen jullie de actie steun cruijf al?
http://www.steuncruijff.nl/
Wordt een hete zondag!
Jos Steynebrugh
Toevallig gisteren zei iemand op televisie dat ie naast Cruijff gezeten had tijdens een diner.
In een half uur had de grote ziener Cruijff de hele wereldproblematiek opgelost.
Als ie dat kan, moet Ajax een fluitje van een cent zijn, toch????

Groet,
Jos Steynebrugh
Nico Moolenaar
Voor mij onbegrijpelijk in de situatie bij Ajax is dat Van den Boog daar ooit directeur is geworden. Hij is verre van onberispelijk nadat hij bij Vodafone, Orange en in de kwestie Borsato in opspraak is gekomen. Volgens mij moet je als bestuurder bij een beursfonds toch van onberispelijk gedrag zijn? Hoe is deze man gescreend door bijvoorbeeld ook de AFM? Verder maakt hij de ene blunder na de andere en handelt hij zeer emotioneel en onverstandig in de kwestie Cruijff door maar tegen hem aan te schoppen. Je weet dat je het in de publiciteit toch nooit wint van zo'n boegbeeld, wat je ook zegt.
Cruijff is Cruiijf en die verdwijnt zelf wel weer maar Ajax heeft meer last van het optreden van haar bestuurder Van den Boog dan van Cruijff.
Ik denk dan ook dat veel problemen voorkomen hadden kunnen worden als Coronel had ingegrepen en Van den Boog had vervangen. Ik weet toevallig van zeer nabij hoe hij heeft gehandeld in het ontslag van Wesseling en Van der Zee en dat getuigde van een zeer groot gebrek aan management vaardigheden op zowel operationeel als juridisch vlak. En dat bij een beursfonds....

Meer over Missie en visie