Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste Leo en Chris,
jullie maken een scherpe bedrijfskundige analyse. Ook een orthopedagogische metafoor past hier als een oude voetbalschoen.
Verwennende verwaarlozing van kinderen betekent compenseren van het ontbreken van emotionele betrokkenheid met materiële weelde. Van top tot teen in merkkleding maar papa en mama zijn er niet op jouw verjaardag.
Er lijken geen normale sociale relaties meer te bestaan bij Ajax: alles draait om reputatie en geld.
De spelers gaan dus ook geen binding meer aan.
Volgens de theorie zou je Ajax het beste kunnen opheffen en helmaal opnieuw moeten beginnen…

Ik heb per ongeluk bij de beoordeling van dit artikel op de knop slecht gedrukt. Dat is verkeerd, want ik vind het een mooi artikel, wat ook goed te gebruiken is voor andere organisaties.

Volgens mij heeft Ajax met name last gehad van de verkeerde ‘control’. Ik geloof niet, dat meer controle voor een organisatie, waarin uiteindelijk een grotendeels creatieve prestatie wordt verlangd, zó belangrijk is.
Des te meer een organisatie draait om excellente professionals des te meer is vrijheid en vertrouwen voor deze sleutelfiguren noodzakelijk.
De rol van het management was de laatste 10 jaar eerder te groot dan te klein – mede ten gevolge van de beursgang wellicht.

Een aantal jaren geleden had ajax teveel contractspelers, een trainer die daar een eind aanmaakte was Co Adriaanse, in mijn ogen een trainer die precies deed wat Ajax wou, namelijk resultaat halen. Hij saneerde spelers weg, had goede resultaten in eigen competitie en zette een team op waar Ronald Koeman later de vruchten van kon plukken. Mt deze trainer is het vervolgens weer mis gegaan…

Ajax, een mooie voetbalclub, nog steeds ook in mijn hart. Sportief hobbelt het al jaren achteruit, er wordt naar mijn inzien teveel gekeken naar direct resultaat. Waar is de strategie van de jeugdopleiding en de scouting naar jonge spelers?

Nu heb ik weinig hier over te zeggen natuurlijk, ik heb de competitie niet echt kunnen volgen door een verhuizing naar Antwerpen. Wel ben ik blij dat de NOS volgend jaar weer de eredivisie heeft (is mij verteld in ieder geval), dan kan ik namelijk weer zeuren over Ajax. Hopelijk stapt Van Basten af van het 4-3-3, een systeem dat achterhaalt is zoals de nederlandse clubs er nog mee spelen, dit heeft hij goed gezien bij het Nederlandse elftal, al kwam het besef wat laat.

Wat moet er in mijn ogen gebeuren om Ajax op de rails te krijgen? Plezier in het voetballen is belangrijk, zorg voor een binding van de spelers met de trainer en Ajax, dit zorgt er namelijk veel meer voor dan ze dikke salarissen te geven. Intrinsyke motivatie is belangrijk voor de spelers, zorg dat ze er voor willen gaan. Als er eenmaal sportief succes komt dan komt er ook vanzelf resultaat wat betreft geldmiddelen…

Ik ben eerlijk gezegd wel blij met de fifa-regel, dit zorgt ervoor dat er meer Nederlanders zijn bij Ajax die wellicht ook een betere band hebben met Ajax… Al denk ik dat het voor de meeste Nederlandse spelers nog altijd zo is dat ze als ze echt goed zijn in Nederland snel klaar zijn en naar het buitenland moeten om te groeien. De regel van de uefa, over een minimaal aantal jeugdspelers lijkt me ook niet verkeerd. Misschien ligt daar wel ‘de toekomst’ voor Ajax, de jeugd…

Tot zover dit gekrabbel van mijn kant, ik lees het terug en zie vooral mijn eigen mening zonder harde feiten, sorry daarvoor…

Jack Feijen
student bedrijfseconomie

Geachte Leo en Cris,

In mijn woordenboek zijn control en verantwoordelijkheid elkaars tegenpolen. Ik geloof niet zo in “strakker” organiseren, tenzij we het hebben over een “lopende band bedrijf”. Voetballen lijkt mij creativiteit op het veld, voortdurend zorgen voor verjonging en stabiliteit in de ondersteuning. “Ajax” is dus denk ik niet 1 bedrijf, maar meerdere bedrijfsjes die allemaal om een andere aanpak vragen. Indien mensen verantwoordelijkheid nemen willen ze ook graag zien dat hun inspanningen zich vertalen naar een goed gemeenschappelijk resultaat. Dat is alleen mogelijk indien wordt geinvesteerd in versterking van het onderling begrip. Dan heb ik het niet over samen een borrel drinken, maar over elkaar in een goede sfeer aanspreken op de individuele bijdrage aan het eindresultaat.
De theorie over “High Performance Organization”(o.m. Karl Weick) geeft aan dat er als eerste een duidelijke focus moet zijn op de uitvoering (het voetbal), vervolgens moet er een cultuur worden gecreeerd waarin men fouten erkend om daar van te leren, voorts moet creativiteit worden aangemoedigd en tot slot moet voortdurend worden geinvesteerd in versterking van het vakmanschap (van de spelers in dit geval). Zie ook artikel: http://www.nov-officieren.nl/Carre/Carre%202007/Carre%20januari%202007/ca070146.pdf

Waanzinnig goed artikel! Elke organisatie is gebaad bij leiderschap, heldere communicatie en committment.

zie aan het einde pas dat dit artikel uit 2008 komt. Zegt genoeg over Ajax, het is inmiddels 2011 en we zijn nog geen steek verder.. Die Coronel heeft er goed aan gedaan om op te stappen, als je je eigen ideeën nog geen eens uit kan voeren kan je er beter maar mee gaan stoppen natuurlijk!
Ben benieuwd of Cruijff ze wel uit kan voeren..

Toon alle 7 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of