Hoe kom je tot een goed compromis in een onderhandeling?

Actueel

Onderhandelen is een spel tussen mensen die proberen iets van elkaar gedaan te krijgen. Een succesvol onderhandelaar probeert een oplossing uit te werken waar beide partijen wat aan hebben.

Er zijn een aantal voorwaarden om succes te boeken. In de eerste plaats is het belangrijk te beseffen waarover onderhandeld gaat worden. Er zijn mensen die maar blijven vragen in een onderhandeling. Dat is vanuit het oogpunt van die vragers geen verkeerde tactiek. Alleen zorg ervoor dat jij niet degene bent die alleen maar blijft ‘geven’. Huldig de vuistregel "Als u iets doet voor mij, dan doe ik iets voor u".

Wat een erg belangrijke factor is in onderhandelingen is macht. Macht zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van de ander. Creëer je eigen onafhankelijkheid....

An de Groot
Onderhandelen is fun! Je onderhandelt meer als je denkt. Door steeds bewust de onderhandeling's tips te gebruiken wordt je vanzelf een beter onderhandelaar!
Ik onderhandelde afgelopen week voor een mooiere hotelkamer (goedkoper lukte niet) en onderhandelde naar een businessclass upgrade op een vlucht naar Zurich.
Nu nog even met mijn man in onderhandeling over wat klusjes en de vakantie.
Maak er een sport van! Succes met (nog) beter worden in onderhandelen!

An de Groot

Meer over Onderhandelen