Het Nieuwe Werken?

Columns

Misschien kent u het al: Het Nieuwe Werken? En misschien doet u het ook al? Tot voor kort dacht ik bij deze term (voor de kenners: HNW) vooral aan ICT-bedrijven die de slogan gebruiken om hun hightech communicatiemiddelen aan de man te brengen. Want je hebt voor ‘plaats- en tijdonafhankelijk werken’ natuurlijk wel een nieuwe laptop met snelle internetverbinding nodig….

Maar onlangs zat er bij de Volkskrant een special over Het Nieuwe Werken. Een zeer lezenswaardige special, waardoor ik nu alweer wat meer weet over hoe ik de komende tijd (of nu al?) moet werken. Ik werk dan minder op kantoor en meer thuis, heb op kantoor geen eigen werkplek meer, sta niet meer in de file, doe aan telewerken en teleconferencing vanuit huis, heb ook wel wat moeite om contact te houden met collega’s en ben all...

Willem Scheepers
Lid sinds 2019
Inderdaad is er voor HNW meer nodig Frank. Wat te denken van afspraken rondom doelstellingen, doelstellingen die de medewerker gaat realiseren? Is er commitment bij de medewerker aan zijn/haar doelstellingen dan maakt de plaats waar zij/hij dat uitvoert (nb; afhankelijk van de functie, wat te denken van verzorgenden en verplegenden, logistiek medewerkers en vele anderen) feitelijk niets uit.
Overigens, v.w.b. Interpolis: prima zoals het nu wordt gepositioneerd maar 20 jaar terug was de oorspronkelijke basisgedachte voor een nieuwe inrichting van de werkplek in Tilburg toch echt 'kostenbesparing'; ook niets mis mee trouwens.

Meer over Slimmer werken