– Belang van Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
– Hoe duurzaam ondernemen realiseren: Voorbeelden en tips.
– Praktijkervaringen bedrijven met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). 
– Duurzame inzetbaarheid medewerkers en duurzaamheid organisaties.
– Wil de klant voor duurzaam betalen?
– Duurzaam produceren en consumeren: mythe of werkelijkheid?

Duurzaam Ondernemen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam Ondernemen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden door elkaar heen gebruikt als synoniemen.

Twee citaten uit: Een nieuwe visie op duurzaamheid. “Er zijn complete industrieën met activiteiten waar niemand eigenlijk op zit te wachten: accountancy, beveiliging, promotiegadgets en allerlei instellingen die zich bezig houden met het herverdelen van geld.” en “Kunnen we samen onze maatschappelijke processen zodanig inrichten dat we deze functies veel minder of in het geheel niet meer nodig hebben? En deze medewerkers inzetten in functies die werkelijk waarde toevoegen. Dat zou nog eens duurzaam zijn!”

Wat is duurzaam ondernemen?

‘Duurzaam’ betekent dat je iets niet opmaakt, verspilt of verbruikt. ‘Duurzaam ondernemen’ is het streven om zo min mogelijk te verbruiken en zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor de samenleving. In dit verband is ‘waarde’ de meerwaarde van het bedrijf voor mens en samenleving. Het betekent dat je je bekommert om de gevolgen van je doen en laten voor de samenleving. Niet alleen dat je iets niet verbruikt maar ook iets van waarde toevoegt.

Hoe toewerken naar duurzaam ondernemen?

Hoe duurzaam ondernemen realiseren? Op deze pagina zes factoren met inzichten, ervaringen en tips voor de aanpak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Hoe duurzaam businessmodel ontwikkelen?

De invloed van duurzaam ondernemen op het bedrijfsresultaat.

 Wil de klant ervoor betalen?

Duurzaam produceren en consumeren: mythe of werkelijkheid?

Ervaringen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Cases en ervaringen met MVO en duurzaam ondernemen.

  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Praktijkcasus over de aanpak en het MVO prestatiemodel.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

ArrayMensen duurzaam inzetten betekent dat je er samen met hen voor zorgt dat ze fit en met voldoening hun werk kunnen doen.

Duurzaamheidheid van organisaties

Ook de kwaliteit van de organisatie is een factor bij duurzaam ondernemen . Een duurzame organisatie en duurzaam inzetbare werknemers: twee kanten van één munt?

Starten met Duurzaamheid en MVO

Een scan van deze pagina brengt u zeker op ideeën. Zie ook de tips en tricks onderaan deze pagina. Niets gevonden? Niet getreurd, u kunt vandaag beginnen met: Duurzaamheid begint ‘hier en nu’. Over de bijdrage die elk bedrijf direct kan leveren: overcompenseren!

U blijft op de hoogte doordat de nieuwste artikelen uit het ManagementSite Netwerk automatisch op deze pagina verschijnen.