Werkt u ook het liefst zonder klanten?

Columns

Onlangs sprak ik een advocaat. Ik vroeg hem wat hij de leukste zaken vond om te doen. Hij keek me even aan en zei toen: ‘Nou, de leukste zaak moet eigenlijk nog komen. Ik zou het liefst een keer een zaak doen zonder cliënt’. Enigszins verrast staarde ik hem aan: ‘Zonder cliënt?’. ‘Ja’, antwoordde de advocaat, ‘dat lijkt me echt geweldig. Dat je gewoon helemaal de inhoud in kan duiken, de zaak juridisch helemaal kunt doorgronden zonder steeds lastig gevallen te worden door klanten die steeds allerlei vragen stellen’.

Klanten zijn maar lastposten

Er zijn meer bedrijven te vinden die klanten beschouwen als lastposten. Zo had ik laatst voorafgaand aan een training een voorovernachting in een hotel. ’s Ochtens kwam ik daar een bo...

Jos Steynebrugh
@ Richard

Restaurant in Vogelenzang
Babymelk warmen svp? Nee meneer, dat doen we niet. Glas warme melk kan wèl? Jawel. Melk weggooien en DEZE opwarmen voor hetzelfde geld? Stilte . . . Ja hoor.

C1000
8 pakken frisdrank. Nu van X voor een appel en een Y. Maar waar láát ik in Godesnaam 8 pakken frisdrank?

Uitsmijter ham/kaas (ergens)
Ham? Ja! Kaas? Uiteraard. Ham ÈN kaas? Nee.
Doe dan maar één ham en één kaas op één bord. Opgelost!

Ziggo: vervangend modem
Mijn modem vertoont al een tijd kuren. Kan er een monteur komen? Ja. Kan die meteen het NIEUWE model modem installeren? Nee. Ook niet als ik gewoon betaal? Nee. Kan ik een reserve modem kopen? Nee! Dus ik moet gewoon met de narigheid leren leven. Ja, helaas meneer.

Leesbrilletjes (V&D)
Nee, meneer, alleen per DRIE. OK, kunt u ze apart inpakken svp? Het zijn n.l. cadeautjes.

Albert Heijn
Bonuskaart, meneer?
Nee, ik ben ertegen. Neem die van mij maar, hoor ik achter me. Nee, ik ben er tegen.
Wilt u geen korting? Nee!

Multivlaai
Het meisje staat te stuntelen. “Eerste dag” zegt de uitbater verduidelijkend. Hoe moeilijk kan het zijn om van 42 vlaaien de prijs en de plaats te weten met een fotoprijslijst in de hand?
Gewoon naar huis sturen op de eerste dag en melden als ze em uit het hoofd kent. Tip: als dat langer dan een week duurt, niet aannemen.


Kroeg
Jenever in een ijskoud glas uit de ijskast. Nee, krijg ik maagkramp van. Kan ie even onder de kraan? Nou, voor deze ene zeer bijzonder uitzonderlijke keer bij Gods gratie dan. Géén gewoonte van maken, hoor.

En zo kan ik nog úúúúúúren doorgaan. Hoe was het ook alweer: DETAILhandel toch?

Heren detaillisten, kijk nou eens naar wat klanten willen. En word een beetje crea. Kabeltjes met 50% korting in de uitverkoop? Nu 2 maal méér kabel voor hetzelfde geld klinkt toch véél beter. Of niet?

Jos Steynebrugh

Meer over Klantgerichtheid