Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Duidelijk en waardevol !

Klagen wordt al snel gezien als negatief. De juiste luisteraar kan op basis van de essenties binnen de verschillende inzichten de juiste aanpassingen bespreekbaar maken. Dat aanpassingsvermogen heet intelligentie van elk van de individuen in Q’weestie. “Bekeer de klagers” is zo iets als diens waardebelevingen afnemen, of wel hun identiteit ontkennen. Wie dat doet, is mogelijk zelf zijn/haar identiteit allang verloren aan waarschijnlijk de financiële belangen die in de huidige maatschappij hoogtij vieren. Hamvraag. Is dit klagen of is dit helderheid geven van waar essenties elkaar frustreren ? Hamvraag 2 : wat ga je ermee doen ? Zie studieboekje over dit : “Debt & Penance” ~ goo.gl/21jR5E

Beste Wilfred, heb je verder gelezen dan de (wat provocerende) titel? wat jij beschrijft is juist de essentie van het artikel. Of begrijp ik je verkeerd?

@Wilfred – de juiste spreker weet ook hoe hij/zij de boodschap zodanig verpakt dat er iets mee gedaan wordt. De klaagstrategie is niet heel erg effectief. Zo’n klager heeft dan geluk om een manager voor zich te hebben die op de hierboven beschreven wijze het gesprek aangaat.

Inderdaad, duidelijk en een verfrissende uiteenzetting. Overigens, netjes dat je niet gaat klagen over bezoekers die hun eigen boekje willen verkopen ;)

Een degelijk artikel, zeer herkenbaar!
Weinig mensen bezitten het vermogen om de dingen uit te spreken zoals ze precies bedoelt zijn. Het wordt verpakt. Meestal ligt emotie hieraan ten grondslag.
DAT er wordt gereageerd is mooi en in die zin uitdagend om de juiste boodschap eruit te krijgen.
Ja, klagers zijn over het algemeen mensen die betrokken zijn. Overigens hoeven de mensen die weinig tot niets zeggen niet als niet betrokken te worden bestempeld. Zij kunnen door niets te zeggen een boodschap afgeven. Ook daarin ligt voor de leiding een uitdaging. Niets zeggen kan ook een onhandige manier zijn om een constructieve bijdrage te leveren. Als leidinggevende zou je ook daar rekening mee moeten houden.

Toon alle 6 reacties
x
x