Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Kwetsbaarheid is niet zozeer een instrument voor beter resultaat. Kwetsbaarheid is de basis van werkelijke verbondenheid. Een werkelijke verbondenheid is weer basis voor goede samenwerking tussen mensen.

Voor mij was dit ook altijd een thema, waar ik mijn weg inmiddels redelijk in heb gevonden. Maar na het zien van de TED bijdrage van Brene Brown, werd de puzzel helemaal helder.

Kijk dus zeker naar de TED video bij onderstaande url.
Je leert dan wel dat je voor het tonen van kwetsbaarheid, je controle los moet laten. Dat zal mogelijk ook de reden zijn, waarom zoveel mensen hiermee worstelen. Maar je ziet dan ook dat je met het loslaten van je controle je leven weer terug krijgt.

Dat is dus niet alleen zinvol voor managers, maar voor iedereen.

http://www.ted.com/talks/lang/eng/brene_brown_on_vulnerability.html

Kwetsbaarheid is een karakteristieke eigenschap die 2 zaken zou kunnen aantonen. Enerzijds wanneer het af en toe voorkomt dan is het geplaatst, anderzijds wanneer het te vaak voorkomt is het misplaatst.

Je moet je af en toe kwetsbaar opstellen, dat zorgt niet alleen voor variatie, maar ook geloofwaardigheid over jouw persoon. Zeggen dat je iets niet weet is normaal en gezond, en hoort ook door ieder collega zo bevat te worden, anders klopt er iets niet met hun of de werkomgeving.

Kwetsbaarheid toont ook aan dat je wilt groeien en beter wilt worden. Als een bedrijf en werkomgeving hebt waar we allen samen groeien als persoon, dan is het ook vaak aangenomen om jezelf kwetsbaar op te stellen. Er moet ook ruimte zijn voor kwetsbaarheid, als dat er niet in zit, dan krijg je starre, gefixeerde, oppervlakkig, dooi, monotone, routinematige idioten.

x
x