The great resignation vraagt verandering in leiderschap!

Columns

Als leiders worden we verondersteld visionairs te zijn die de details begrijpen en op de lange termijn denken. Maar als je me in 2019 had verteld dat ik zou leunen op een remote-first werklandschap, had ik gezegd dat het absoluut onmogelijk was.  
 
Het remote-first landschap en de pandemie heeft voor veel veranderingen gezorgd. Niet alleen moesten organisaties hun bedrijfsvoering aanpassen, maar werknemers gingen ook anders tegen hun werk en de wereld aankijken. Plots voerden mensen veranderingen door in hun leven die ze al jaren uitstelden of sprongen in het diepe om hun passie na te jagen. Kortom ‘the Great Resignation’is aan de gang, een trend die niet snel lijkt te stoppen. Als leidinggevende is het belangrijk om hier op in te spelen en je aan te passen. 


Willy van den Brand
Lid sinds 2019
Mooi artikel, Christa. Purpose, path & pay zijn heldere criteria waarmee je als leidinggevende medewerkers aan boord kunt houden in deze snel veranderende tijden. Covid heeft natuurlijk voor heel veel opschudding gezorgd, en tegelijkertijd heeft het ons als collectief ook gebracht naar meer inzicht hoe we ons leven willen vormgeven. Als leider is het daarom noodzakelijk om vooral ook te kijken naar nieuwe mogelijkheden (ipv te streven naar dat wat was). Kortom, 100% eens met je uiteenzetting.
Paul van der Spek
Pro-lid
"Als leiders worden we verondersteld visionairs te zijn die de details begrijpen en op de lange termijn denken."
Ambitieus gedacht, maar deze leiders zijn dun gezaaid. Aan valse profeten echter geen gebrek.
Gezien de terechte vaststelling "het zou het arrogant zijn om te veronderstellen dat we weten hoe 2025 eruit ziet" zijn "dienende leiders" meer gewenst dan briljante, "visionaire". Leiders moeten leiden en mee lijden.

Meer over Human Resources Management