Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Leuk om deze vormen van talentmanagement te zien, maar met name gericht op het aantrekken en ontwikkelen van talent. Wat veelal wordt vergeten is misschien wel het meest belangrijk: het behouden van talent.

Wanneer een talent vertrekt, kunnen de kosten oplopen tot maar liefst 1,5 keer een jaarsalaris. Dit is uiteraard inclusief het honorarium van een headhunter, het verdwijnen van het netwerk van de persoon en de inwerkperiode van de nieuwe werknemer.

Wat motiveert de talenten nu om bij een bepaald bedrijf te blijven? Ik denk dat er nog te vaak onterecht wordt verondersteld dat de talenten met name gaan voor het financiële plaatje. Denk bijvoorbeeld ook aan de levensfase van de werknemer, sfeer op de afdeling, de bedrijfscultuur of het gebrek aan overeenstemming met zijn/haar eigen normen en waarden. Ieder individu is verschillend en een ieder heeft een andere motivatie.

Momenteel ben ik een test aan het ontwikkelen op het gebied van talentbehoud. Ook ik val soms van verbazing in verbazing wanneer ik kijk naar de zogenoemde ‘organisaties die iets in talentmanagement doen’.

@Peter, helemaal mee eens. In http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/kansrijk-talent-managen/1001004011391991/index.html is een hoofdtsuk opgenomen dat jouw punt helemaal onderschrijft. Zelfs in de inleiding krijg je al gelijk :-)

Zou je mij op de hoogte willen houden van jouw test? Ik denk dat ik daar in een opdracht wel iets mee kan…

Groeten,
Wilco

Hallo Wilco,
Momenteel zit het nog echt in de ontwikkelingsfase, dus voorlopig durf ik er nog niet mee naar buiten te treden aangezien betrouwbaarheid en validiteit nog lang niet gewaarborgd kunnen worden.
Insteek zal in ieder geval niet zijn ‘hoe trekken we talent weg bij de concurrent’, maar kijk eens in je eigen keuken wat je aan talent hebt en zorg dat deze niet weggetrokken zal worden.

Mocht er een test liggen die ‘goed genoeg’ is, zal ik je opzoeken :-)

Hou me op de hoogte.
Wellicht is er een mooie verbinding met http://www.denkeninrollen.nl denkbaar.

Toon alle 4 reacties
x
x