Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mooi voorbeeld en heel praktisch! Ook de continue aandacht is belangrijk- vaak is de aandacht na een paar maanden weer naar een ander speerpunt verschoven. Of er is een nieuwe president. Of er wordt gewerkt met verschillende externe adviseurs wat ook niet werkt.

Interessante case en mooi verhaal waarbij communicatie- en organisatieadvies hand in hand gaan. Ook duidelijk dat vasthoudendheid en geduld met betrekking tot doel van verandering en uitvoering van groot belang is.

Beste Erik,
Goed voorbeeld en leerzame case. Vraag die blijft hangen is; Is dit nu een echte brede cultuurverandering of vooral een verbetering in communicatie (en daarmee in de klantgerichtheid)? Met andere woorden, waren er ook gedragsveranderingen, waarden en normen verandering zichtbaar op andere vlakken. Bijvoorbeeld, wel waardering krijgen wanneer je het hoofd boven het maaiveld uitsteekt.
Ben nieuwsgierig naar je reactie,
Groet Arjen Bosma

Beste Arjen,
Ik vind het overdreven te stellen dat er sprake is van een brede cultuurverandering. Dan zou ik het resultaat beslist teveel opblazen. Nee dus. Ook iets hardnekkigs als je kop boven het maaiveld uitsteken als weerbarstige ongeschreven regel, is niet veranderd door dit traject. Daarop lag ook niet de focus. Ik vind dat je kunt zeggen dat op een bescheiden deelaspect, te weten hoe gaan we om met rechtzoekenden en hun onwetendheid in de rechtsgang en hoe maken we die begrijpelijker voor hen, wel degelijk een verandering in attitude is bereikt.
Erik Reijnders

Toon alle 4 reacties
x
x