Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Interessante aanpak. Ik ga zelf ook als sportcoach aan de slag en zal dit meenemen. Na lang aarzelen (door figuren zoals Emiel Ratelband, Robbins met hun sterk overdreven en Amerikaanse aanpak ) heb ik mij verdiept in NLP en een training gevolgd op het terrein van interculturele NLP. Kan dit een iedereen aanraden die zich persoonlijk wil ontwikkelen en ook andere willen ondersteunen om hun eigen groei te maken (coachen dus!).

Goed om dit zo te lezen. Doet mij ook meteen denken aan Louis Cauffman. In zijn boek ‘Oplossingsgericht management & coaching’ komt coaching via schalen ook aan de orde naast een aantal andere praktische tools. Ondertitel van zijn boek is ‘simpel werkt het best’ en dat kan ik alleen maar beamen. Het is voor mij altijd weer bijzonder wanneer dergelijke gereedschappen een middel zijn waarmee mensen en teams zichzelf in beweging zetten.

Prachtig stuk! Bouke vind ik dan ook een prachtmens, die mij in ieder geval weet te raken en te inspireren. En inspiratie is voor mij een van de basale dingen die het leven diepgang, plezier en ontwikkeling geven. NLP, Oplossingsgericht werken en Systemisch werken is dan oook gebleken een fantastisch succes te zijn voor zowel in Business als in Sport als in Real Life! Managers ga naar Leiderschap door continue ontwikkeling vanuit het hart.

Wat een mooie werkwijze om sporters, maar eigenlijk ieder mens en team, bewust te maken van hun eigen kracht om te denken in oplossingen, en zo een positieve attitude te gebruiken bij het bereiken van hun doel. Een helder interview waarin Bouke duidelijk de essentie van oplossingsgericht werken uiteenzet!

[…] De praktijk van coaching […]

Mooi verhaal met veel herkenbare punten.
Hopelijk lezen veel managers dit verhaal ook.
Het kan iedereen helpen het allemaal een stuk makkelijker te maken.
Mijn ervaring als coach en inspirator binnen management team ondersteunt dit gedachtegoed.

Bedankt voor de waardevolle bijdrage zowel voor Bouke als de redactie

Groet,

Marcel Rijntjes
http://www.twitter.com/inspiratiecoach

Toon alle 6 reacties
x
x