Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Een ‘must’ voor elke medewerker, leidinggevende, projectmanager, slachtoffer, dader, meeloper, toekijker is ‘Mobbing, Psychoterror am Arbeitsplatz und wie man sich dagegen wehren kann’ van Heinz Leymann (ISBN 3499133512)

Ja, u leest het goed: Psychoterror. Dat is even andere koek dan pesten (dat mijns inziens nog veel te veel aan schoolpleintaferelen, rode haren en brilletjes doet denken). Vraag me niet waarom maar de Duitsers (en trouwens ook -weer- de Scandinaviers) nemen dit onderwerp al veel langer serieus dan wij. En terecht.

Nicoline Mulder

Pesten, intimidatie en psychische terreur door je collega’s is erg, maar als de top van de organisatie hiertoe met opzet overgaat om goed functionerende medewerkers zo goedkoop mogelijk te dumpen dan is dit nog veel schadelijker. De gevolgen van intimidatie van bovenaf zijn desastreus voor de medewerkers die het doelwit zijn, maar ook voor de organisatie. En toch komt deze vorm van verticale intimidatie nog te vaak voor zoals blijkt uit het rapport van TNO van 18 juli 2012 “Agressie op het werk”.

Helaas is er nog maar weinig aandacht voor de slachtoffers van intimidatie op het werk. Onlangs is de website “slachtofferwijzer” in de lucht gegaan. Allerlei slachtoffers kunnen daar hulp en informatie vinden, behalve slachtoffers van intimidatie en psychische terreur op het werk. Zij moeten zichzelf maar zien te redden en dat is niet terecht. De overheid en de sociale partners zouden dit op moeten pakken. Zoiets mag niet aan de slachtoffers zelf worden overgelaten.

Goed stuk! Uitleg van pesten, consequenties, maar ook daadkrachtige tips. Vooral de zin dat je pesters niet moet veranderen van plek als dit de beloning is! Vaak gebeurt dit wel, waardoor het pesten in stand blijft en een cultuur wordt om zo je doel te behalen. Doel is altijd eigenbelang, nooit bedrijfsbelang. Je gooit daardoor als bedrijf je eigen glazen in.

Paul Kemperman, ik ben het met je eens.
Ik voeg iets toe. De organisatie, met name het management team (hoofdafdeling P&O) is vaak erbij betrokken en doet niets om dat op te losen, tegengestelde!. Een ziek bedrijf bestaat uit middelmatige management teams.

Toon alle 4 reacties
x
x