Eikels, tirannen, halve garen, kloothommels, hufters en andere schadelijke personen op het werk

Actueel

Iedereen maakt het wel eens mee tijdens zijn werkzame bestaan: de collega die voor iedereen, behalve voor jou, een kopje koffie haalt, tijdens de vergadering je voorstellen consequent onderuitschoffelt en tijdens de gezamenlijke lunch vervelende grapjes maakt over privézaken.

Het merendeel van de mensen zet guerrillapraktijken in om hogerop te komen. Slechts 13 procent van de werknemers doet nooit aan kantoorpolitiek. Ruim 30 procent is ’af en toe’ schuldig. De andere helft vecht vrolijk mee in de kantoortuin. Ze zien hun baan deels als een spelletje om keihard carrière te maken. Een collega in diskrediet brengen, cijfers manipuleren, slechte resultaten verdoezelen en successen lekker overdrijven blijkt effectief.

Als je geen zin hebt om jezelf op een negatieve manier omhoog te werken zijn...

Jan Paul Lottering
Tja, hier kan ik toch niet zoveel mee. In iedere omgeving waar je komt zijn er wel mensen die je positief of negatief beïnvloeden. Het bedrijfsleven, de politiek en de overheid, overal kom je mensen tegen die voor of tegen je zijn, mensen die je mogen en mensen die een hekel aan je hebben. Stel doelen, hou focus en laat je niet uit je agenda halen.

Meer over Hufters op de werkvloer