Van sympathie naar cash: The Ice Bucket Challenge

Columns

Op 29 juli jl. plaatste Pete Frates, zelf ALS-patiënt en als sinds zijn diagnose actief in het onder de aandacht brengen van en fondsen genereren voor ALS, een oproep op internet. Hij nomineerde een aantal bekende en minder bekende Bostonians om een emmer met ijswater over zich heen te gooien. Deden ze dit niet dan moesten ze 100,00 dollar doneren aan het goede ALS-doel. Namen ze de uitdaging aan dan werd er gevraagd om een filmpje van de daad op internet te plaatsen. Tevens kregen ze de mogelijkheid om 3 personen te nomineren die binnen 24 uur de uitdaging aan moesten gaan.

Inmiddels zijn we 28 dagen en een tsunami aan uploads en beroemdheden met nat haar en uitgelopen mascara verder. Met een teller die inmiddels in de VS richting 70 miljoen dollar gaat mede veroorzaakt door bijna 750.000...

Aly
Beste Jan,

Laat ik nu net gisteren mijn filmpje hebben opgenomen. Had ik dit eerder geweten dan had ik je zeker genomineerd. Overigens hoef je niet altijd eerst genomineerd te worden hoor.
Er komen nog een paar dingen bij mij op:
- je hebt de ander nodig, je kunt het niet alleen (samenwerking)
- er is een helder en voor iedereen begrijpelijk doel (verbinding)
- laat zien wat je doet en stel je daarbij kwetsbaar op (transparantie)
Ik ben het overigens heel erg eens met de fun factor, zorg voor plezier in het werk!

Hartelijke groet, Aly
Jan Verdonk
Auteur
Dag Aly,

Van harte bedankt voor je aanvullingen. Ook de elementen die jij noemt (samenwerking, verbinding en transparantie) maken zeker onderdeel uit van het succes. Met als kers op de taart inderdaad de fun factor die met name door het element samenwerking erg wordt vergroot. Het is gewoon leuk om met anderen eens iets anders/geks te doen. Mooi meegenomen dat je er dan ook nog een goed doel mee steunt.

Jan Verdonk

P.S.: inderdaad jammer dat je je filmpje al had opgenomen. Natuurlijk staat het mij vrij om de Challenge te ondergaan maar zo'n nominatie lijkt me toch bijzonder. Ik wacht nog even af.

Meer over Online Marketing