Herken en treed op tegen pesten op de werkvloer

Actueel

Hoe herken je pestgedrag? Welke vormen van pesten zijn er? Wat kan je eraan doen? Werknemers in Nederland maken vaak melding van pesten, geweld en intimidatie op hun werk. Twee derde van de Nederlandse artsen en verpleegkundigen heeft er regelmatig mee te maken.

Gunstige arbeidsomstandigheden
Nederland scoort op het gebied van arbeidsomstandigheden over het algemeen gunstig in vergelijking met andere landen in Europa. Werknemers staan relatief weinig bloot aan lichamelijke risico's op het werk. Maar zij hebben wel vaker last van ongewenste omgangsvormen zoals pesten en intimidatie.

In bedrijven en instellingen worden iedere dag werknemers gepest door collega’s of leidinggevenden. Vaak zwijgen de slachtoffers uit schaamte. Geven de pestkoppen het slachtoffer de schuld. En kijken leidinggeve...


Tio Huisman
Vaak krijgt het slachtoffer de schuld en doen ze er niets tegen. Vaak gaat de dader zich ook nog slachtofferen bij leidinggevenden met mensen uit zijn pestgroepje. het is altijd tegen die ene persoon gemunt. grappen ten koste van en ook kleding en uiterlijk spelen een rol. het gaat ook ten koste van de motivatie waarbij men spreekt dat de motivatie van uit je zelf moet komen maar zo nemen ze je de motivatie en het werkplezier af. Als mensen weten dat je ooit wordt gepest doen ze het nog een keer of die zitten er wel bij. Ze gunnen je ernstige ziekten en voelen anderen als bedreiging. Ze sluiten je uit en negeren je en je doet niets goeds. Ze broeden achter de schermen rotte streken uit in het geniep in een groep en dan is het een tegen allen. is de een het niet dan is het de ander wel,. Misschien hebben ze zelf priveproblemen of een persoonlijkheidstoornis. Die pesters op de werkvloer zijn maar duur voor de maatschappij en veroorzaken veel ziekteverzuim en traumas en schade. Een slechte bedrijfscultuur kan de oorzaak zijn. Ook proberen ze je te bedreigen en te intimideren en te kleineren zoals met politie justitie en lichamelijk en geestelijk geweld n uitsluiting. Pesters zijn laf en proberen leidinggevenden ook achter zich te krijgen en lachen ten koste van maar nooit om zich zelf. Het zijn ongeinteresseerde flappentappers.

Meer over Hufters op de werkvloer