Feedback: de kracht van een eenvoudig compliment

Columns

Onlangs viel mijn oog op de volgende Tweet in mijn Twitter-tijdlijn: "Mijn dag kan niet meer stuk :-) #compliment" (met dank aan Jolanda Buhrs @drinks_gifts). Zelfs als toevallige lezer, zonder Jolanda persoonlijk te kennen, stemt zo'n tweet mij een beetje vrolijker. En het overtuigd nog eens weer hoe krachtig complimenten kunnen werken.

We stoppen er veel energie in, om iemand feedback te geven op een verbeterpunt. Vaak ervaren we dat als een buitengewoon lastige, maar ook als een noodzakelijk en onvermijdelijke, klus. Maar om de een of andere onduidelijke reden laten we het geven van positieve feedback, een compliment, vaak achterwege. En dat terwijl het juist leuk is om te doen en bovendien zo'n buitengewoon krachtige tool is.

Eén van je taken als leidinggevende is je medewerkers te fac...

Jolanda Buhrs
Wat leuk dat mijn spontane tweet is meegenomen in deze blog. Het is zeker belangrijk om complimenten te geven aan je werknemers. Ik doe dit regelmatig en wordt zeer gewaardeerd. Ook aan klanten trouwens, zeker zo belangrijk.
Marion Hamacher
Hier ben ik het zo ontzettend mee eens! Tijdens de recessie is hard en smart werken daily business, maar wat is het dan van belang dat je he medewerkers motiveert door hen te laten voelen dat dit wordt gezien en wordt gewaardeerd!!

Meer over Leidinggeven