Van design principes naar design organisaties

Cover stories

Met mijn zoon was ik vorige week op het TNW-congres. Het is een jaarlijks internationaal event, georganiseerd door TheNextWeb over de oprukkende digitale technologie. Elk jaar zien we het event in omvang en relevantie groeien. De veelheid aan boeiende sessies was wederom ontzagwekkend. Het niveau van de sprekers was hoog. Veel ‘bekende namen’ deden mee; ook tal van onbekende insiders.

Er waren dit jaar 15.000 deelnemers. Elk jaar nemen de aantallen toe van over de hele wereld. Het volgende jaar is al weer ingepland. Waar gaat dit naar toe?
De locatie was wederom het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam. We waren onder de indruk van het internationale karakter en van de wijze waarop alles georganiseerd was. Verschillende malen was ik deelnemer aan de mammoet-congressen van de Academ...

Roel Stavorinus
Dank je wel Willem voor een inspirerend artikel over de zin van design! Mooi ook dat je de designprincipes gelijk toepast op je eigen praktijk. Ik ga mijn presentaties gelijk eens nakijken op die 5 principes van Logitech...
Petra Esser
Wat ik helemaal mis in de 5 principes is think circular: wat gebeurt er met je product in de afvalfase, kun je zo ontwerpen dat het in de afvalfase simpel weer is te hergebruiken/recyclen???!!!!
Roeland Loggen
Volgens mij is de quote "Culture eats organisation design for lunch" - ofwel: als je cultuur niet meewerkt, zullen mooi bedachte concepten niet werken.
Verder goed artikel, dank!

Meer over Organisatieontwerp