Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Op zoek naar informatie over medische historische achtergronden
van het hoesten struikelde ik over het opvallend slecht gedrag van onze voorouders. De huidige politici houden zich meestal nog wel in, alhoewel het elkaar in de rede vallen , dat voor mij nog altijd geldt als onwelopgevoed, door de aanvoerder van diegenen die Nederland leefbaarder willen maken nog steeds wordt beoefend. Bad people have bad habits !
Overigens een verbazingwekkend goed geschreven maar ook onthutsend artikel dat uitgeprint, in een klapper gestopt door mij vanavond bij een beschaafd ingeschonken glas goede wijn, volledig zal worden gelezen.
Damens en heren uit een ver verleden en speciaal grote Erasmus dank voor uw adviezen.

…. en wij maar denken dat we met iets nieuws bezig zijn ……

Het begint wat lacherig, al zijn de citaten van Erasmus geplaatst met de opmerking dat zij uit het Latijns komen. Alsof we ze daardoor alleen al belangrijk zouden moeten vinden.
Toch, naarmate je verder leest is het zo volledig herkenbaar dat het haast beschamend wordt. Je herkent de handelingen en de reacties van anderen en jezelf.
Het venijn zit ‘m, ook hier weer, in de staart.
Het lijkt ineens manipulatief gedrag maar ook, en nog veel belangrijker, kunnen we het nog verkopen aan onszelf als een management vaardigheid.

[…] ik uitgebreider de historische ontwikkeling van organisaties. Het betreft ook een ontwikkeling in maatschappelijke verhoudingen en gedrag. In dit artikel richt ik me op de meest recente ontwikkelingen in […]

[…] een civilisatie proces dat zich uitstrekte tot alle vormen van samenwerken en samenleven. Zie: Communicatie en Emotie. Sociale vaardigheid en persoonlijke effectiviteit: wat zijn de trends? Een toenemend aantal mensen […]

[…] redelijk snel kunnen groeien in deze ontwikkeling. We zien dat bijvoorbeeld in de ervaringen met de gedragsregels van Erasmus. Het duurde vele generaties voordat ze algemeen gangbaar waren maar onder de juiste condities […]

Toon alle 6 reacties
x
x