Communicatie en Emotie

Cover stories

Gedrag en de omgang met emoties veranderen: Wat vroeger correct en deftig was doet nu formeel en houterig aan; wat vroeger stevig en ferm optreden was, krijgt nu het etiket 'macho'. Wat moeten we denken van de modegevoeligheid en de telkens weer 'nieuwe' ontwikkelingen en 'doorbraken'? Coaching, team-ontwikkeling, transactionele analyse, intuïtief management, neurolinguistic programming, one-minute management, authentieke zelfpresentatie: is dit allemaal belangrijk of misschien wel allemaal ...

F.WAGENAAR
Op zoek naar informatie over medische historische achtergronden
van het hoesten struikelde ik over het opvallend slecht gedrag van onze voorouders. De huidige politici houden zich meestal nog wel in, alhoewel het elkaar in de rede vallen , dat voor mij nog altijd geldt als onwelopgevoed, door de aanvoerder van diegenen die Nederland leefbaarder willen maken nog steeds wordt beoefend. Bad people have bad habits !
Overigens een verbazingwekkend goed geschreven maar ook onthutsend artikel dat uitgeprint, in een klapper gestopt door mij vanavond bij een beschaafd ingeschonken glas goede wijn, volledig zal worden gelezen.
Damens en heren uit een ver verleden en speciaal grote Erasmus dank voor uw adviezen.
wilma el berrah
.... en wij maar denken dat we met iets nieuws bezig zijn ......
Marina Moos
Lid sinds 2019
Het begint wat lacherig, al zijn de citaten van Erasmus geplaatst met de opmerking dat zij uit het Latijns komen. Alsof we ze daardoor alleen al belangrijk zouden moeten vinden.
Toch, naarmate je verder leest is het zo volledig herkenbaar dat het haast beschamend wordt. Je herkent de handelingen en de reacties van anderen en jezelf.
Het venijn zit 'm, ook hier weer, in de staart.
Het lijkt ineens manipulatief gedrag maar ook, en nog veel belangrijker, kunnen we het nog verkopen aan onszelf als een management vaardigheid.

Meer over Emotie management