Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

“Ruwe uitbuiting, rechteloosheid, ellendige kinderarbeid …. Het is bij ons niet meer aan de orde.” bij ons niet zo nee. Toch kopen we hier spullen door kinderen gemaakt. En rechteloos zijn steeds meer werknemers. TNT, HEMA enz. Meneer Mastenbroek heeft deels gelijk…maar deels ook niet. Verder mooi stuk, ben het vaak ook met hem eens.

Het andere verhaal is dat men met kennis macht vergaart. De slachtoffers kennen geen dader omdat het ingewikkelde proces laat zien dat er verscholen kan worden achter een organisatie die het zo moeilijk maakt dat er vanzelf gestopt wordt. Men legt zich erbij neer.

Het individu wordt gesterkt door materialistische afhankelijkheid. Men denkt onafhankelijk te zijn. Die gedachte wordt ondermijnd als men echter minder inkomen gaat krijgen. Dan wordt het onafhankelijk zijn pijnlijk merkbaar. Gevolgen zijn iedere dag te aanschouwen.

Democratie is de sloper van collectieven.

Het zijn geen criminelen. Men is geschoold in manipulatie en ingewikkeldheden. Er valt geen klap maar voordat iemand het weet is men overgeleverd aan een systeem waar zelfs naar het toiletgaan op tijden gedaan moet worden als het de verzorgster uitkomt, echtscheidingsmakelaars zijn, kinderen vlotter ontsporen, gezinnen elkaar afmaken, scholen vechten om kinderen nog iets te leren, enz, enz. …..

Zijn we er nou echt op voorruit gegaan????

Jos

Beste Renzo en Jos Hoe we het ook keren of wenden in NL mogen we blij zijn met onze situatie. Pestilenties, niets ontziende belastinggaarders, de absolute willekeur van corrupte autoriteiten, hongersnood, het ontbreken van enige vorm van gezondheidszorg, fatsoenlijke scholing of vrijheid van meningsuiting, we zijn er van gevrijwaard. Je hoeft maar een paar dagen in een dergelijke samenleving te verkeren of je snakt naar de situatie in NL. Inderdaad Jos, we zijn er echt op vooruitgegaan en niet zo weinig ook.

Ik bedoel daarmee niet dat er in NL geen problemen zijn. Ik zie zelfs enkele grote problemen maar ze zijn wel van een andere orde. Zie ‘De decivilisatie van het kapitalisme’ over NL als bananenrepubliek en ‘Beter bestuur of verhuftering’ over wanbestuur en zakkenvullerij.

Daarmee wil ik zeker niet de boel sussen of goedpraten. Een proces van decivilisatie kan uiteindelijk tot dezelfde barbarij leiden als waaraan we met zoveel moeite zijn ontsnapt.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of