Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Leuk artikel! Ik ben zelf ‘werkvereenvoudiger’ bij verschillende bedrijven en iedere keer is het weer een feest om te zien welke verbeteringen de medewerkers kunnen bereiken. Vaak levert een simpele verbetering, altijd gerealiseerd binnen 5 weken, een tevreden klant èn een tevreden werknemer op. Momenteel train ik onder andere medewerkers van een call center. Percentage in één keer de vraag beantwoord: hoger. Gespreksduur: even lang of korter. Activiteiten in de backoffice: (inmiddels) honderden uren minder. En dat puur vanuit de ideeën van de medewerkers zelf, en alle verbetertrajecten ook uitgevoerd door de medewerkers zelf!

Beste Eric,

Naar aanleiding van je reactie ben ik wel nieuwsgierig geworden naar jouw werkzaamheden als werkvereenvoudiger. Leuk als je ook een aantal ervaringen op dit vlak met ons wilt delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een artikel.

Ton Verbeek

Dag Ton,
Mooi artikel. Innovatie zit’m dus in de eenvoud en logische oplossingen.

Dit zijn prachtige voorbeelden van innovaties die er toe doen. De boodschap is duidelijk: blijf heel bewust bezig met vernieuwen. Een boodschap die iedere organisatie zich ter harte zou moeten nemen.

Hoe zou dit ingezet kunnen worden op de dienstensector? En in vrijwilligerswerk? In het maatschappelijke domein (en de zorg) lijken procedures steeds ingewikkelder te worden. Ik herken minstens één goede tip: vraag het de klant.

Beste Joke,

Je hoeft alleen maar te kijken naar Jos de Blok van Buurtzorg Nederland. Hij gaf de verantwoordelijkheid weer terug aan de wijkverpleegkundigen. Dat is veel effectiever en bespaart bovendien veel geld. Zo eenvoudig is het!

Voor meer informatie over deze organisatie kun je het volgende artikel op deze site raadplegen: “De Paarse Krokodil rukt op!”

Het is adyen en niet ayden

Toon alle 7 reacties
x
x