Simpel is heel moeilijk, en moeilijk is heel simpel!

Cover stories

Gaat u ook voor simpel? Laat u dan inspireren door Nederlands meest simpele ondernemer Richard Engelfriet. Hij roept u aan de hand van inspirerende voorbeelden op om zelf met simpel aan de slag te gaan.

Het kan zo simpel zijn: met een sticker wetsovertreders aanpakken

Ik hou van simpel. Simpel is het tegenovergestelde van ingewikkeld. Als u een probleem wilt oplossen, geloof ik dat een simpele oplossing altijd beter is dan een ingewikkelde. Kent u bijvoorbeeld het probleem van wildplakken? Er zijn altijd organisatoren van braderieën en concerten die een poster voor hun evenement hangen op een plaats waar dat niet mag. Dan kan een gemeente uitgebreid onderzoek gaan doen, een nota schrijven, camera’s ophangen en ambtenaren die posters met veel moeite laten verwijderen. U kunt ook doen wat ze...

Jos Maccabiani
In ons bedrijf ben ik degene die zich over de inkoopvoorwaarden van onze klanten buigt. Ik lees er dus veel en inderdaad - de meesten zijn zodanig opgesteld dat dezelfde organisatie ze als leverancier zelf nooit zou tekenen. Een product van 2000 euro? Levert u uw intellectueel eigendom maar in. En de beruchte onbeperkte aansprakelijkheid lijkt ook gemeengoed te worden. Gelukkig is er in goed overleg meestal wel een mouw aan te passen.

Extra veel complimenten daarom voor ProRail, die in haar algemene inkoopvoorwaarden de "simpel en eerlijk" route heeft gekozen. Korte, heldere zinnen. En gebaseerd op een eerlijke verdeling van risico en eigendom.

Inkopers, doe de toets: zou u uw eigen inkoopvoorwaarden met plezier accepteren als u de leverancier was?

Meer over Bureaucratie