In één Sprintweek je kernwaarden formuleren

Cover stories · Cases

Elke organisatie heeft kernwaarden. Vaak expliciet zichtbaar op websites en anders impliciet zichtbaar in hoe mensen met elkaar omgaan. De meeste kernwaarden zijn echter zelden gedragen, waardoor mensen weer over gaan tot de orde van de dag en de kernwaarden een leuke en tijdelijke hobby waren van het management of de (HR-)adviseur. Hoe pak je het anders aan? Op zo’n manier dat ze uiteindelijk niet op het kerkhof van gesneuvelde kernwaarden belanden.

In dit artikel delen we een praktijkervaring bij een uitvoeringsinstantie over hoe we in één (Sprint)week tijd zowel consensus als enthousiasme over de kernwaarden bereikten. En aan het eind geven we suggesties over hoe de kernwaarden ‘levend’ te houden.

Drie belangrijke valkuilen

  • In een klein clubje ‘bovenin’ de boom wordt hard nagedacht en...

Harry Heijblok
Wat een mooi verhaal over hoe over hoe de kernwaarden ‘levend’ te houden. En de keuze voor een sprintweek. Wij maken het vaak genoeg mee dat het blijft bij een energieke bijeenkomst en dagen daarna alweer wegzakt.
Harry Heijblok
Kanteltheater
Christel Berkhout
Interessant te lezen dat jullie scrumtechnieken hebben ingezet om kernwaarden op te sporen en de vertaalslag naar de praktijk te maken. Zeer herkenbare lessen ook: definieer rollen, neem ruimte voor review en retrospective, zowel op proces als op uitkomsten. Hoe 'moe' en vol je ook bent van indrukken en resultaten! Ik lees tussen de regels door dat de rol van facilitator / ScrumMaster zeker toegevoegde waarde heeft, al is het alleen al om de processtappen te bezien, aan te passen en de energieniveau's te (bege)leiden. Mooi!

Meer over Kernwaarden