Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

[…] is al langere tijd bekend dat lichaamstaal niet alleen een uiting is van iemands gedachten en gevoelens, maar ook andersom: non verbaal gedrag […]

[…] slechts voor zeven procent bepalend om uw zakenpartner voor uw diensten te interesseren. Uw lichaamstaal draagt voor 55 procent bij en de intonatie van uw stemgeluid voor 38 procent, zo concludeerde de […]

Duidelijk en ook herkenbaar stuk. Veel over gepubliceerd de laatste 2 jaren sinds de studie van Cuddy waarin weer wordt aangetoond dat het lichaam de geest kan sturen.

In mijn laatste boek over non-verbale patronen grijp ik hier uitvoerig op terug met, hoe triviaal ook, Hitler voor de spiegel die afgeleide power poses oefent.

De All Blacks, de Nieuw Zeelandse rugbyers doen al jaren niets anders dan testosteron-poses’ innemen voor een interland. Obama heeft een effectief Power Pose Program waarmee hij oefent voor speeches, interviews etc..

Een interessante studie betreft ‘leiderschap tijdens het slapen’, de slaaphouding zou tevens de hormonale balans kunnen beïnvloeden. Het zou gaan om het vermijden van een foetus-ligging en slapen met de borst vooruit en handen achter het hoofd.

groet, Ron Jacobs

Beste Ron,

Dank voor je reactie en aanvulling. Het ”leiderschap tijdens het slapen” is inderdaad interessant. Jammer alleen dat deze houding bij de meeste mensen met de nodige decibels gepaard zal gaan….

[…] in je voeding, het geeft energie en versterkt je zelfvertrouwen. Let op je lichaamshouding. In De logica van lichaamstaal heb ik geschreven over de Powerhouding. Maak er gebruik […]

Toon alle 5 reacties
x
x