Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Helder uiteengezet relaas, dat ik punt voor punt uit de praktijk herken en enkel kan onderstrepen!

Erg herkenbaar en goed artikel! En toch blijft het lastig om de juiste balans te vinden tussen voorbereiding en simpelweg beginnen… Dit is natuurlijk ook contextafhankelijk. MYBR toepassen op pure werkprocessen zal (relatief) eenvoudiger gaan, doordat er minder stakeholders zijn. Komen er (grote) investeringen aan te pas, dan zal er van “boven” toch echt wel een plan worden gevraagd.

Heel goede tekst. Overeenkomsten met ‘Building The Bridge While Walking’.
Tijdens het lezen viel mij de impliciete perpectief verschuivingen op.
Wie is de ‘je’ wanneer Simon dat gebruikt? Is dat iemand die stuurt binnen de organisatie? Is dat een (TWST-)consultant? En in welke positie functioneert hij/zij dan?Mag het iedereen zijn? Is het steeds een andere actor, te begrijpen vanuit de context van de zin? Juist dat laatste was aanleiding voor mijn vraag:)
Voor mij is deze vraag belangrijk. Hoe neemt iemand iemand anders mee in het gedachtengoed en de realisatie daarvan? Ben ‘je’ onderdeel van het veranderen, of ben ‘je’ relatief beschouwend, coachend, sturend betrokken?
Ben benieuwd naar wat reacties…!

[…] Move, before you’re ready of ‘begint eer gij bezint’. Ga pingpongen en kietel anderen met je ideeën, zodat je snel eerste ervaringen opdoet en niet blijft hangen in mooie intenties of goede ideeën. […]

Toon alle 4 reacties
x
x